G4Media.ro

Un pompier din Botoșani a câștigat un ultramaraton în Anzii Cordilieri, Bolivia…

Sursa foto: Facebook / ISU Botoșani

Un pompier din Botoșani a câștigat un ultramaraton în Anzii Cordilieri, Bolivia / A alergat 220 de kilometri în șapte zile la o altitudine de până la 4.200 de metri

Pompierul Iulian Rotariu, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, a câştigat ultra-maratonul organizat în Anzii Cordilieri, Bolivia, desfăşurat în perioada 20 – 26 septembrie, anunţă organizatorul evenimentului, Canal Adventure, citat de Agerpres.

Iulian Rotariu, singurul român din competiţie, s-a impus în toate cele şapte etape ale „Ultra Bolivia Race”, depăşindu-l în clasamentul general pe germanul Sascha Gramm.

„Colegul nostru, plt. adj. Iulian Rotariu a câştigat şi ultima etapă la ultramatatonul Ultra Bolivia Race şi a devenit campion mondial pentru a patra oară. El a reuşit să îşi domine adversarii pe tot parcursul celor şapte etape. Iulian Rotariu s-a impus şi în a şaptea etapă, având un avans de patru minute faţă de ocupantul poziţiei a doua, germanul Sascha Gramm”, informează şi ISU Botoşani, pe pagina de Facebook.

Competiţia din America de Sud a presupus alergarea a 220 de kilometri în şapte zile, la o altitudine de până la 4.200 de metri pe platoul Altiplano din Anzii Cordilieri. Cursa a fost auto-susţinută, participanţii asigurându-şi în cele şapte zile de concurs atât hrana, cât şi echipamentele obligatorii şi cele personale.

Iulian Rotariu nu este sportiv de performanţă şi aleargă pentru a susţine cauza copiilor cu autism. Anul trecut, acesta a câştigat ultra-maratonul „The Ultra Asia Race” desfăşurat în Vietnam. De asemenea, în noiembrie 2019, el a câştigat şi ultra-maratonul „Ultra Africa Race”, desfăşurat în Mozambic, după ce a alergat 200 de kilometri în cinci zile.

Sursa foto: Facebook / ISU Botoșani

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

 1. O adevarata performanta. Felicitari Iulian!!

 2. Felicitari si urari de bine ! Ne mai creste inima!

 3. Frumos! Numai cine a alergat un maraton montan, precum PiatraCraiului, intelege o farama din experienta omului asta. Felicitari!
  A „zburat” pe langa mine un castigator al maratonului Olimpului, pe traseul de coborare de pe muntele Olimp, iar in Alpi Toni Krupicka, eu eram la plimbare in ambele situatii.
  Sunt superoameni!
  Romanul asta e un model de disciplina, consecventa, hotarare.
  Ca si Tibi Useriu, ce revenire, ca om, a avut si ce performante, sa castigi maraton arctic, si de cateva ori! Ce carte a scris Tibi, cred ca ar ajuta pe multi romani cartea lui!
  Ce modele avem, pacat ca nu auzim mai des de ei!
  Bravo!

 4. Bravo! Felicitări Iulian!