G4Media.ro

Un polițist din județul Hunedoara a cucerit vârful Island Peak, din munții…

Sursa foto: Facebook/ Florin Cazacu

Un polițist din județul Hunedoara a cucerit vârful Island Peak, din munții Himalaya, ce are o înălțime de peste 6.000 de metri

Un poliţist din municipiul Brad a reuşit să cucerească vârful Island Peak (6.189 m), din Munţii Himalaya, apreciat ca unul dintre „vârfurile tehnice” din acest masiv, comparabile cu Everestul, performanţa alpinistului Radu Pavel finalizându-se la capătul unei ascensiuni dificile, care a durat şase ore şi jumătate.

Radu Pavel a început urcuşul spre vârful Island Peak marţi dimineaţa şi a fost nevoie să traverseze mai multe pasaje peste crevase şi să se folosească de coardă pentru a ajunge până pe culme.

„Ascensiunea a fost deosebit de dificilă, a început la ora 00,45, şi la ora 07,15 Radu Pavel a atins vârful, după multe urcări pe coardă şi pasaje delicate peste crevase. Temperatura la începutul ascensiunii a fost de minus 25 grade Celsius, fără să treacă de 0 grade pe parcursul ascensiunii”, a scris miercuri, pe pagina sa de socializare, primarul municipiului Brad, Florin Cazacu, aflat în legătură permanentă cu alpinistul.

Pe parcursul expediţiei până la Tabăra de Bază Everest, Radu Pavel a fost însoţit de Alexandru Todor, poliţist local în municipiul Brad.

Cei doi alpinişti au reuşit, sâmbătă, să cucerească un prim obiectiv, vârful Kallapatar (5.643 m). Urcuşul pe vârful Kallapatar a avut loc pe o temperatură de minus 10 grade Celsius, cei doi tineri apreciind că au avut parte de o vedere minunată spre Everest, care se afla la 4 km de ei.

Expediţia echipei din Brad a început pe 28 septembrie şi a fost programată să dureze 20 de zile.

Sursa foto: Facebook/ Florin Cazacu

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. eu, cand prind cateva zile libere, nu stiu unde sa imi mai intind oasele

  2. Felicitări!

  3. Mai multa promovare, trebuie sa ne mandrim peste tot in lume cu astfel de oameni

  4. Felicitări. Chiar îl cunosc.

    • S-au dus întîi în Everest B.C, trei zile după zborul la Lukla, după care pe Kala Pattar după ce au dormit la Gorakshep și după alte două trei zile, după ce s-au mișcat în altă zonă, a urcat pe Island Peak. Ăsta e pachetul.

  5. ala e in varf pt incepatori. Orice turist cu 3000 de euro poate ajunge acolo.