G4Media.ro

Un pod feroviar cheie de lângă Melitopol a fost distrus, susține primarul…

Sursa foto: Yasuyoshi CHIBA / AFP

Un pod feroviar cheie de lângă Melitopol a fost distrus, susține primarul exilat al orașului / Trupele rusești foloseau acel pod pentru transporta echipament militar

Un pod de cale ferată cheie care leagă Melitopolul și Tokmak, oraș ocupat de Rusia, a fost aruncat în aer în weekend, a declarat primarul exilat al orașului din sudul țării, Ivan Fedorov, într-un discurs video luni, relatează CNN.

Vorbind în direct la televiziunea ucraineană Rada TV, Fedorov a declarat că traficul feroviar de la Melitopol la Berdiansk a fost „complet paralizat” duminică. Rapoartele presei locale confirmă că podul a fost distrus, dar nu este clar cine este responsabil.

O explozie a aruncat în aer satul Lyubimivka, ocupat de ruși, a relatat postul de știri ucrainean Ria-Melitopol pe Telegram, adăugând că trupele ruse au folosit podul pentru a transporta echipamente militare. Ria-Melitopol a mai raportat că cantități mari de echipament militar rusesc au fost văzute trecând prin Melitopol, inclusiv convoaie de tancuri și vehicule blindate, spre Kherson și Zaporizhzhia.

Forțele ucrainene au distrus aerodromul din Melitopol duminică dimineața devreme, potrivit lui Fedorov. El a adăugat că un incendiu la baza rusă situată acolo continuă luni.

Trupele rusești au ocupat Melitopol de la începutul lunii martie, folosind orașul pentru asalturile în curs de desfășurare asupra teritoriilor din sudul Ucrainei.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter