G4Media.ro

Un pilot al RAF s-a prăbuşit cu un avion Spitfire / Avionul…

Sursa foto: Pixabay

Un pilot al RAF s-a prăbuşit cu un avion Spitfire / Avionul din cel de-Al Doilea Război Mondial zbura în apropierea bazei aeriene din Coningsby, în estul Angliei

Un pilot al forţelor aeriene britanice (RAF) şi-a pierdut viaţa sâmbătă în prăbuşirea unui Spitfire, un avion de luptă care a participat la Bătălia Angliei în 1940, au anunţat autorităţile, notează AFP, transmite Agerpres.

Avionul din cel de-Al Doilea Război Mondial zbura în apropierea bazei aeriene din Coningsby, în estul Angliei, când s-a prăbuşit într-un câmp, la scurt timp după orele 13.00 (12.00 GMT).

Poliţia şi serviciile de salvare s-au deplasat la faţa locului, unde pilotul, a cărui identitate nu a fost comunicată, a fost declarat decedat.

„Cu mare tristeţe trebuie să confirmăm astăzi decesul unui pilot al RAF (forţele aeriene) într-un tragic accident lângă baza aeriană din Coningsby”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării.

Nicio altă persoană nu a fost implicată în accident. A fost deschisă o anchetă, potrivit AFP.

Premierul britanic Rishi Sunak a scris pe reţeaua X că „gândurile” sale sunt alături de rudele şi prietenii victimei după acest „eveniment tragic”.

Liderul opoziţiei, laburistul Keir Starmer, a spus că este „profund întristat” de această tragedie.

Baza din Coningsby găzduieşte Battle of Britain Memorial Flight, o colecţie de avioane de luptă şi bombardiere de epocă care participă la spectacole aeriene şi expoziţii.

În prezent, mai sunt doar câteva zeci de Spitfire capabile să zboare, dintre care şase la baza aeriană din Coningsby.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează