G4Media.ro

Un ONG din Arad susține că a încercat să dea oamenilor 50…

Sursa foto: IPJ Arad

Un ONG din Arad susține că a încercat să dea oamenilor 50 de lei pentru fiecare câine pe care l-ar fi sterilizat gratuit, dar oamenii tot s-au opus

Una dintre cele mai cunoscute asociaţii pentru protecţia animalelor din Arad a încercat să sterilizeze gratuit câinii dintr-o zonă defavorizată din municipiu, dar localnicii s-au opus şi au refuzat ca patrupedele să fie luate până a doua zi, chiar şi după ce li s-a oferit bani, transmite Agerpres.ro.

Reprezentantul Asociaţiei Animed, Claudiu Iosim, a declarat luni, pentru AGERPRES, că în mod constant desfăşoară acţiuni de sterilizare gratuită a câinilor fără stăpân, iar în ultimele zile a mers să adune patrupedele dintr-o zonă unde animalele stau pe câmp sau pe străzi. Când au văzut echipa, localnicii s-au opus, chiar dacă li s-a explicat că procedura de sterilizare e gratuită. Mai mult, în încercarea de a-i convinge pe localnici, acestora li s-au oferit câte 50 de lei pentru fiecare câine pentru care s-ar fi permis sterilizarea.

„Pentru prima dată în cariera mea, oamenii mi-au refuzat şi banii. Le-aş fi dat câte 50 de lei pentru fiecare câine. La zece câini pe care am vrut să îi ridic pentru sterilizare, le-aş fi dat 500 de lei, dar oamenii nu au vrut. Nu am reuşit să iau niciun câine de acolo, aşa că dacă arădenii se întreabă de ce sunt muşcaţi de câini pe stradă, le pot spune că nici dacă le oferim bani nu ne permit să sterilizăm gratuit căţelele”, a spus Claudiu Iosim.

Oamenii care s-au opus sterilizării câinilor lăsaţi liberi locuiesc în barăci, case din chirpici sau chiar colibe, iar asta a fost cu atât mai surprinzător pentru reprezentanţii asociaţiei care au încercat să le ofere bani. Câinii ar fi fost returnaţi a doua zi, după realizarea procedurii medicale.

Asociaţia a fost înfiinţată în 2001, iar din 2004 sterilizează gratuit anual sute de câini şi pisici, cu ajutorul unor donaţii interne şi externe.

Animed estimează că în municipiu există sute de câini nesterilizaţi şi nevaccinaţi care sunt liberi pe străzi şi se hrănesc de la ghenele de gunoi sau primesc mâncare de la unii localnici.

sursa: Agerpres.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. Îmi plac animalele. Dacă aș sta la casă, mi-aș lua câine și pisică (și i-aș steriliza). Dar nu vă pot spune cum mă simt când văd așa ceva, când știu în ce situație sunt spitalele în țara asta, când știu în ce sărăcie lucie trăiesc pensionarii, iar indivizii ăștia propun să dea oamenilor câte 50 lei de câine, la strerilizat. Mi-e silă, omenește vă spun. V-ați născut oameni și vă pasă mai mult de animale.

  • ma bogdane…da imi pasa mai mult de animale decat de oameni….animalele sunt lipsite de aparare, oamenii nu.
   daca nu le ajumge pensia/leafa..sa iasa in strada sa pro tesreze impotriva pens iilor sp eciale..
   da ce sa ceri de la mam aliga..

 2. Sa-i reclame la politie.

  OUG 155/2001 stabilește sterilizarea câinilor cu sau fără stăpân aparținând rasei comune și a metișilor acestora este obligatorie. În plus, deținătorii câinilor de rasă comună sau metișilor au obligația de a steriliza puii acestora astfel:

  – femelele la vârsta de patru – șase luni;
  – masculii la vârsta de șase – opt luni.

  Cei ce nu respectă obligația de a steriliza câinii ce nu pot fi încadrați într-o rasă omologată riscă amenzi cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei.

  Suplimentar, proprietarii sau deținătorii temporari ai unor câini trebuie să îi înregistreze în Registrul de evidență a câinilor cu stăpân și să-i microcipeze la veterinar.

  Amenzile pentru neînregistrarea câinilor este cuprinsă între 2.000 și 5.000 de lei.

 3. Depinde de câți ani are câinele, nu toți se pot steriliza.
  De exemplu eu am fost la cabinetul veterinar cu o cățea care are 11 ani și nu au vrut să o sterilizeze pentru că e prea bătrână.

 4. Poate ca nu au acceptat ca nu aveau incredere ca vor fi strilizati, poate credeau ca vor sa ii euranasieze.

 5. Sterilizări peste sterilizări, numai asta știți, sterilizativa și pe voi și copii și nepoții și ducetiva draq