G4Media.ro

Un număr de 28 de localităţi din 14 judeţe au fost afectate…

sursa foto: captura / Agerpres

Un număr de 28 de localităţi din 14 judeţe au fost afectate de precipitaţiile abundente de miercuri

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, un număr de 28 de localităţi din 14 judeţe au fost afectate de precipitaţiile abundente căzute miercuri, potrivit Agerpres.

„Astăzi, în intervalul orar 07,00 – 21,00, precipitaţiile abundente au generat efecte în 28 de localităţi din 14 judeţe (Alba, Bacău, Braşov, Caraş-Severin, Cluj, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Harghita, Iaşi, Mehedinţi, Olt, Prahova şi Suceava), iar colegii noştri, alături de celelalte efective ale Ministerului Afacerilor Interne, au intervenit pentru evacuarea apei din 6 case, 59 de curţi, 1 anexă gospodărească, 25 beciuri/subsoluri, precum şi pentru degajarea a 8 copaci căzuţi pe carosabil, fiind avariate 1 autoturism şi 2 imobile”, precizează miercuri IGSU.

Circulaţia rutieră s-a desfăşurat, temporar, cu dificultate pe un drum naţional (DN 1R/Alba) şi pe 2 drumuri judeţene (DJ 582B/Caraş-Severin şi DJ 100E/Prahova) din cauza apei şi aluviunilor acumulate pe carosabil.

De asemenea, circulaţia feroviară a fost întreruptă temporar pe Magistrala 502/SV, între localităţile Sadova şi Pojorâta, din cauza aluviunilor şi a copacilor căzuţi care au obstrucţionat calea de acces. Din cauza precipitaţiilor abundente înregistrate în judeţul Suceava, 2 trenuri de călători, cu 400 de ocupanţi, nu au mai putut înainta, însă, cu ajutorul echipajelor de intervenţie alocate la faţa locului, persoanele au fost preluate şi transportate la destinaţie cu mijloace auto puse la dispoziţie de CFR.

Situaţii deosebite s-au înregistrat şi în localitatea Dagâţa din judeţul Iaşi, unde crengile unui copac s-au desprins din cauza vântului şi au surprins o femeie. La sosirea echipajelor medicale la locul intervenţiei, victima era conştientă, fără probleme deosebite care să necesite transportul la spital.

O altă intervenţie relevantă s-a desfăşurat în localitatea Bucov din judeţul Prahova, zonă în care 2 persoane aflate la plajă au rămas blocate pe o insulă, din cauza creşterii nivelului apei pe râului Teleajen. Acestea au fost recuperate de forţele de intervenţie şi nu au necesitat îngrijiri medicale.

De asemenea, în localitatea Telega din judeţul Prahova, 2 persoane imobilizate la pat au fost evacuate din locuinţa inundată şi relocate la căminul cultural din localitate.

La acest moment, nu sunt intervenţii în desfăşurare.

Peste 3.400 de pompieri, cu peste 2.800 de mijloace tehnice, sunt la datorie pentru limitarea şi înlăturarea efectelor generate de fenomenele hidrometeorologice prognozate pentru această perioadă.

Evoluţia situaţiei din teren va fi atent monitorizată de către Centrul Operaţional Naţional din IGSU pentru dispunerea măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...