G4Media.ro

Un nou record: O dronă ucraineană a atacat un radar cu bătaie…

Wikipedia, kremlin.ru

Un nou record: O dronă ucraineană a atacat un radar cu bătaie dincolo de orizont al Rusiei aflat la o distanță de peste 1.800 km (surse)

O dronă a Direcției principale de informații a Ministerului Apărării din Ucraina a atacat stația radar de detectare a țintelor cu rază lungă de acțiune Voronej M, situată în orașul Orsk, regiunea Orenburg din Federația Rusă, a declarat pentru cotidianul Ukrainska Pravda o sursă din cadrul Direcției principale de informații.

„Drona ucraineană a parcurs o distanță de peste 1.800 de kilometri până la o țintă inamică, stabilind un nou record în ceea ce privește raza de distrugere a dronelor kamikaze”, a afirmat sursa citată, care a adăugat că sunt în curs de clarificare consecințele atacului.

Publicațiile rusești au scris că o dronă „a căzut” în apropiere de Orsk, iar ținta dronei „este posibil să fi fost o instalație militară”.

Anterior, cea mai îndepărtată țintă atacată de dronele ucrainene a fost o instalație din orașul Salavat din Republica Bașkortostan din Federația Rusă, situată cu 140 de kilometri mai aproape de granița ucraineană în comparație cu Orsk.

Voronej M face parte dintr-o familie de stații radar staționare rusești cu rază lungă de acțiune dincolo de orizont. Acestea sunt concepute pentru a detecta obiecte spațiale și aerodinamice, în special rachete balistice și de croazieră. Acest radar are o rază de detectare a țintelor de până la 6.000 km.

Anterior, au apărut informații despre distrugerea unei alte stații radar din această familie, „Voronej DM”, situată în satul Gluboki, teritoriul Krasnodar, de către o dronă GUR MOU. Aceasta a fost atacată pe 23 mai, provocând un incendiu în incintă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...