G4Media.ro

Un nou record: Cotaţia Bitcoin a depăşit pragul de 50.000 de dolari

sursa foto: Unsplash

Un nou record: Cotaţia Bitcoin a depăşit pragul de 50.000 de dolari

Criptomoneda bitcoin a depăşit marţi, pentru prima dată, pragul de 50.000 de dolari, continuând o tendinţă de apreciere alimentată de interesul marilor bănci şi companii precum Tesla, informează AFP.

În jurul orei 12:35 GMT, un bitcoin costa 50.547,70 dolari, cel mai ridicat nivel din istorie, în creştere cu 4,4% comparativ cu şedinţa precedentă, şi o apreciere de aproape 72%, comparativ cu cotaţia înregistrată la începutul anului. Cea mai mare parte a acestor câştiguri a fost înregistrată după ce producătorul de automobile electrice a anunţat că a cumpărat echivalentul a 1,5 miliarde dolari în bitcoin. În plus, Tesla a anunţat că va accepta bitcoin şi ca monedă de plată.

Însă Tesla nu este decât ultima dintr-un lung şir de firme de investiţii care au propulsat bitcoin de la marginea sectorului financiar până pe platformele de pe Wall Street.

Comparativ, la începutul anului trecut, bitcoin se tranzacţiona la aproximativ 8.000 de dolari, dar când a izbucnit pandemia de coronavirus (COVID-19) a scăzut la 4.000 dolari. În toamna anului trecut, bitcoin s-a apreciat semnificativ, datorită cererii din partea marilor investitori, atraşi de potenţialul unor câştiguri rapide, şi a aşteptărilor că va deveni o metodă de plată de bază, astfel că la data de 16 decembrie a depăşit pentru prima dată pragul de 20.000 de dolari. La începutul acestui an, criptomoneda bitcoin s-a tranzacţionat la peste 30.000 de dolari.

Bitcoin este cea mai importantă monedă digitală, cu o cotă de piaţă de aproape 70%.

Tehnologia blockchain utilizează criptografia pentru a crea un registru digital de date în care sunt incluse tranzacţiile utilizatorilor. Practic, este vorba despre un sistem prin care toate tranzacţiile sunt arhivate şi autentificate în mod public, fără să mai fie nevoie de un singur deţinător al informaţiei.

Sursa: Agerpres

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. Perfect! sa mai scoata FED si BCE bani la imprimanta si ajungem la 70k.

 2. Bai voi ati vazut cum arata graficul pentru Bitcoin?Vi se pare sanatos la cap,sincer acum?Adica e aproape la 90 de grade unghiul intre noiembrie si acum.
  Si faptul ca Musk a investit bani in asa,nu inseamna ca e si ok.Adica in bula dot-com in anii 2000,TOTI erau super destepti si nu au putut sa vada ca e in principiu ultra super evaluat.Va rog sa va uitati la graficul pretului bitcoin.E super nebun.

  • Musk a bagat bani ca sa scoata profit. Se foloseste de notorietatea lui. A anuntat ca cumpara BT (si a si cumparat) in valoare de 1.5 miliare, mizand pe cresterea pretului. Multi vor cumpara deoarece a cumpara Musk si este o investitie sigura, nu-i asa?
   Totul va lua sfarsit cand „marii” investitori vor vinde sa-si ia banii si atunci game over. Musc probabil va scoate 2 miliare din afacerea asta insa ceilalti vor pierde. Este exact la ca caritas.

   Probabil pretul va continua sa creasca pentru o vreme, nu ar fi exlus sa ajunga pana la 100k pe BT, nu m-ar surprinde insa can va cadea, caderea va fi tot in unghi de 90 de grade.

 3. Leul? Ptiu drace!

 4. Ba omule,panaiazi nu existai pe aicea,trol rus jegos ce esti,mars la Putin

 5. Numa bosorogi erodati in comentarii,sa mor eu

 6. Vreau si eu 2 kile, maicā!