G4Media.ro

Un nou grup rus, „Clubul patrioţilor furioşi”, pune presiune pe Putin /…

Sursa Foto: www.rferl.org

Un nou grup rus, „Clubul patrioţilor furioşi”, pune presiune pe Putin / Igor Girkin: Războiul se va termina fie cu drapelul rus la Kiev, fie cu înfrângerea Rusiei

La un an şi jumătate de la începutul invaziei, războiul continuă violent în Ucraina şi preşedintele rus, Vladimir Putin, pare să fie supus la din ce în ce mai multă presiune în propria ţară, La Libre Belgique.

Igor Girkin, un om politic ultranaţionalist şi care a jucat un rol în anexarea Crimeii în 2014, a decis să iasă în faţă. Cum? Creând „Clubul patrioţilor furioşi”, un grup de opt personalităţi care urmăresc să apere interesele patrioţilor ruşi, menţinând presiunea asupra preşedintelui Putin, criticat pentru felul lui de a gestiona ofensivele în Ucraina.

Îngrijorat de turnura pe care o ia războiul, Girkin se teme de o înfrângere a ruşilor care ar putea duce la un război civil sau la o lovitură de stat pro-occidentală. De aceea el vrea să acţioneze repede într-un război care se eternizează, potrivit „Newsweek”.

Ideea grupului este deci de a crea „ramuri regionale” şi Girkin nu a ezitat să ceară politicienilor să promoveze această iniţiativă. El are şi scopul de a organiza o conferinţă în iunie la Moscova pentru a explica „cum poate Rusia câştiga războiul”. Tot potrivit lui Girkin, Ucraina ar fi înclinată să invadeze anumite regiuni ruseşti, anume Belgorod, Kursk şi Briansk.
„Dacă situaţia actuală continuă, vom fi învinşi în acest război”.

Intervievat de Reuters, acest opozant al lui Putin continuă: „Dacă situaţia actuală continuă, vom fi învinşi în acest război (…) Nu va exista niciun compromis: războiul se va termina fie cu drapelul rus la Kiev, fie cu înfrângerea Rusiei”.

Şi conchide. „Sarcina noastră este să ne ajutăm ţara să evite furtuna care se apropie sau să creăm poziţiile pe care vom acţiona în această furtună pentru a împiedica distrugerea Rusiei ca stat şi ca civilizaţie unică”.

Sursa: La Libre Belgique/ Rador/ Traducere: Gabriela Sîrbu

 

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Bine babaieti, haideti cu conferinta aia spre final de iunie. Poate reusiti sa va incheiati conferinta chiar in timp ce armata voastra glorioasa de amarasteni de prin catunele Rusiei face un ultim gest de bunavointa.

  2. Vă dați seama că nu mișcă nimic in Rusia fără știrea lui Putin! 😏 Penibile scenete! 🤮