G4Media.ro

Un nou cimitir pentru musulmani, în Domnești / Este primul cimitir musulman…

Sursa Foto: Zaman Romania

Un nou cimitir pentru musulmani, în Domnești / Este primul cimitir musulman construit în zona Capitalei în ultimii 32 de ani

Muftiatul Cultului Musulman a obținut avizul sanitar de funcționare emis de Direcția de Sănătate Publică Ilfov pentru construirea unui nou cimitir musulman, pe un teren de 4.000 mp în comuna Domnești.

Acest teren a fost dat în folosință gratuită printr-o hotărâre a Consiliului General al Municipiului București inițiată în 2016 către Muftiat, pentru o perioadă de 49 de ani, cu posibilitatea de prelungire.

„Suntem foarte bucuroși că am reușit să obținem și acest ultim aviz care ne permite acum să înhumăm în noul cimitir musulman atât de necesar pentru comunitatea noastră din București și județul Ilfov. Comunitatea musulmană avea nevoie de un nou cimitir în care să își găsească odihna veșnică cei decedați, cel vechi din București fiind neîncăpător. Muftiatul Cultului Musulman din România va continua cu sprijinul Guvernului României, prin Secretariatul de Stat pentru Culte, cărora le mulțumim, construirea capelei astfel încât toate ritualurile specifice religiei islamice să fie efectuate în același loc”, a declarat Muurat Iusuf, șeful Cultului Musulman din România, potrivit unui comunicat publicat pe pagina de Facebook a Muftiatului

„Acest proiect care astăzi se concretizează contează enorm pentru noi, mai ales că vorbim despre primul cimitir musulman construit pentru comunitatea din zona capitalei după 32 de ani”,

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

  1. E binevenit. Așa și salba de moschei care vor impobodi Bucureștiul în era post occidentală in care de buna voie naiv am intrat.

  2. Cimitirul Păgân, adica…

    • Hop au aparut si dacopatii din secta Martorii lui Mache Spagoveanu de la Constanta.

    • @Ocluza Vodă. Eu zic să-ți studiezi puțin arborele genealogic cu ADN cu tot și o sa fii surprins. O sa ai și explicația de ce adori manelele. Mai ales dacă ești de prin Oltenia, Moldova, garantat n-au ratat turcii nimic în o mie și ceva ani de asuprire.

  3. pagan aka mushrikun

  4. Undei sosoaca nebuna sau simion cacanrul sa ne salveze ? 🤣🤣🤣

  5. e bine sa faca statul roman pt cei de religie musulmana cimitir, decat sa vina tot felul de ONG-uri dubioase din orientul mijlociu sau mai stiu eu unde. Statul roman trebuie sa aiba grija de toti cetatenii, indiferent de apartenenta religioasa.

  6. Dacă nu s-a putut cea mai mare moscheie din univers, e bun si-un cimitir!