G4Media.ro

Un liceu din Olt cu promovare zero în anii trecuţi la bacalaureat…

Un liceu din Olt cu promovare zero în anii trecuţi la bacalaureat a avut anul acesta promovare 100%, după ce singurul candidat care s-a prezentat la examen a reuşit să obţină media de trecere

Liceul Tehnic Drăgăneşti-Olt, unde în anii anteriori rata de promovare la bacalaureat a fost zero, a avut anul acesta promovare 100%, după ce singurul candidat care s-a prezentat la examen a reuşit să obţină media de trecere, această instituţie de învăţământ situându-se astfel pe primul loc în judeţ, înaintea liceelor teoretice prestigioase care au avut câţiva candidaţi respinşi, transmite Agerpres.

Singurul candidat care s-a prezentat la bacalaureat anul acesta la Liceul Tehnologic Drăgăneşti-Olt, o elevă care a absolvit anul acesta cursurile la forma seral, în specializarea tehnician în construcţii şi lucrări publice, a obţinut media 6,46 la examen şi l-a promovat.

Alţi doi absolvenţi ai acestui liceu se înscriseseră să susţină bacalaureatul în prima sesiune, însă nu au mai venit la examen. Astfel, singurul candidat care s-a prezentat a reuşit iar liceul a ajuns în topul judeţean cu rata de promovare de 100%, după o perioadă de mai mulţi ani cu promovare zero.

Anul acesta, în judeţul Olt au reuşit să promoveze bacalaureatul peste 66% din candidaţi, fiind obţinute nouă medii de 10. Cei mai mulţi elevi cu medii de 10 provin de la licee teoretice, care au şi rata de promovare de peste 70% sau chiar de peste 90%.

Un candidat cu media 10 provine însă de la un liceu tehnologic din oraşul Balş, este vorba de Voiculescu Cristina (Liceul Tehnologic Nr. 1 Balş).

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. Ce ti-e si cu procentele astea.

 2. Deasemenea, e singurul liceu unde 100% din elevii admiși au fost fete și, o mică ciudățenie, toți candidații au avut exact aceeași medie, la toate materiile.
  Mai bizar de atât, toți erau născuți în aceeași zi.

 3. Ii foarte usor sa denaturezi realitatea sau chiar sa minti cu cifre, vezi cazul de fata.
  Trebuie sa te uiți la date din perspective diferite pentru a avea o imagine completa:
  – procentul de elevi care pertina tot ciclu de invatamant (1-4, 5-8, 9-12). Si aici transferurile pot creea o distorsiune a realitatii
  – procentul de elevi in clala 12-a care si-au luat bacu. Incluzand aici toti elevi inscrisi in clasa a 12-a, nu doar ce-i inscrisi la bac
  – media notelor de la bac, per materie
  – media notelor din fiecare clasa, per materie

  Si probabil cateva alte perspective.