G4Media.ro

Un laborator din Bruxelles anunță ca a dezvoltat un test care poate…

Un laborator din Bruxelles anunță ca a dezvoltat un test care poate detecta coronavirusul în 15 minute în cazurile grave de infecție

Laboratorul Spitalului Universitar din Bruxelles (LHUB-ULB) a anunțat, miercuri, că a dezvoltat un test care poate detecta prezența virusului SARS-COV-2 în 15 minute în cazul pacienților cu infecție severă, anunță La Libre Belgique.

Alături de testele clasice de biologie moleculară, care se găsesc mai greu pe piață iar aflarea rezultatului durează mai mult, acest nou test ar urma să fie disponibil săptămâna viitoare.

Ar fi vorba un test „antigenic”, ceea ce înseamnă că va reacționa la antigene (proteine ​​virale) și le va detecta din proba respiratorie nazofaringiană a pacientului.

Pentru a dezvolta acest test, LHUB-ULB a lucrat în strânsă colaborare cu compania Coris Bioconcept cu sediul la Gembloux și cu sprijinul Centrului Național de Referință pentru Patogeni Respiratori, precum și cu mai mulți parteneri europeni.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Ce vrajeala si pe belgieni, pai daca au simptome grave nu mai este nevoie de test.

    • Ba e, că poate să fie o gripă clasică

    • Desigur, toti cei ce cauta solutii sunt nuli. Tu esti desteptul care critica de pe margine si posteaza ca sa se remarce. Dobitocule !

    • Anonim – „…că a dezvoltat un test care poate detecta prezența virusului SARS-COV-2 în 15 minute în cazul pacienților cu INFECȚIE SEVERĂ..” pai daca este infectie severa nu este o gripa banala, gripa pe care e posibil sa o faci si de 2-3 ori pe an si oricum nu conteaza ca tot il interneaza. @ T6I9, dobitoc esti tu cu ma-ta, tu pentru ca nu pricepi ca am dreptul sa imi exprim o opinie si ma-ta ca nu a facut avort la timp si a crescut un tampit ca tine.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.