G4Media.ro

Un ieşean a murit îngheţat, cu o alcoolemie de necrezut: 9 la…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Un ieşean a murit îngheţat, cu o alcoolemie de necrezut: 9 la mie / Medic: ”Primele două zile de Crăciun au fost două zile de gardă grea în care am simţit că s-a revenit la normalitate”

Un bărbat cu o alcoolemie record, agresiuni în familie, accidente rutiere și bolnavi cronici au fost cazurile care l-au determinat pe medicul coordonator al UPU / SMURD Iași să spună că județul s-a apropiat de normalitatea ante-Covid, după zilele libere de Crăciun, relatează Ziarul de Iași.

“Primele două zile de Crăciun au fost două zile de gardă grea în care am simţit că s-a revenit la normalitate. Au fost puţine cazuri COVID sau suspiciune COVID. Au fost în schimb multe cazuri generate de excesul de alcool, mai puţin datorate exceselor alimentare. Secundar consumului de etanol, au fost şi foarte multe agresiuni, în special agresiuni în familie, dar şi victime din accidente rutiere. Cel mai grav caz a fost al unui bărbat de 54 de ani, din localitatea Româneşti, adus de Ambulanţă de acasă, în comă, cu alcoolemie cu nivel foarte crescut, respectiv de 900 de miligrame la decilitru (9 grame la mie – n.r.) şi o temperatură centrală de 24,9 grade. Deci o hipotermie severă, comă etanolică, a instalat stop la câteva minute de la ajungerea în UPU. A fost resuscitat timp îndelungat, dar din păcate nu a răspuns. Este un caz pe care din păcate îl va analiza mai departe Medicina Legală”, a declarat prof. univ. dr. Diana Cimpoeşu, coordonator UPU/SMURD Iaşi.

Secundar consumului de etanol, au fost şi foarte multe agresiuni, în special agresiuni în familie, dar şi victime din accidente rutiere cauzate de consumul de alcool.

Au ajuns şi pacienţi cu boli cronice, care fie s-au acutizat în zilele anterioare Sărbătorilor, fie au fost găsiţi acasă în stare gravă de rudele care s-au întors din străinătate, de copii, de nepoţi. „Am revenit bine din punctul de vedere al cazurilor COVID, dar nu şi din punctul de vedere al cazurilor de traumă şi boli cronice acutizate, cu decompensări acute”, a mai spus Diana Cimpoeşu.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Asadar, antigelu’ nu a functionat.
  Naspa.

 2. 9 la mie nu am avut nici eu cand partenerul meu de viata a confundat Curacao cu Mona. Tin sa precizez pentru antivaccinistii anti occidentali platiti de Rusia nazista ca vaccinul a fost cel care m-a salvat.

  • Credeam că despre iubitul tau Simion vorbești. Am auzit că îi place îndosar…

  • Bine va sta ca nu mai sunteti in stare sa mai spuneti nimic, nu va mai merge propaganda. Asa ati ajuns, sa imi folositi mie numele ca sa spuneti aiureli. Inseamna ca v-am deranjat rau de tot dar ce bine imi pare ca v-am luat maul.

  • Eu sunt Barbu. Mă pregătesc să devin hadâmb.
   Sunt programat la vasectomie.
   Ca atare, beu Ciucaș până mă pischpemine și dupaia mă apuc de poștă, postat pe saitul lgbt.