G4Media.ro

Un ieșean a fost amendat de același polițist de patru ori în…

Sursa Foto: Facebook/ Politia Romana

Un ieșean a fost amendat de același polițist de patru ori în decurs de o oră și l-a dat în judecată / Instanța a anulat un singur proces-verbal, ultimul, pentru tulburarea liniștii publice / Supărat pentru cele trei amenzi, șoferul s-a răstit la polițist

Un ieșean care a fost amendat de același polițist de patru ori în decurs de o oră-a adresat instanței, reclamând comportamentul considerat abuziv al polițistului, relatează Ziarul de Iași.

Nu a reușit să obțină însă decât anularea unei singure amenzi.

Conform plângerii depuse de Florin A. la Judecătorie, pe 5 martie 2021 își dusese mama cu mașina până la o farmacie situată peste drum de postul de poliție Țibănești, pentru a-și lua medicamente. În timp ce mama lui Florin A. cobora din mașină, un polițist a trecut strada și a cerut șoferului documentele, spunându-i că îl va amenda pentru că oprise la doar 15 metri față de trecerea de pietoni. Șoferul a încercat să-i explice că oprise doar câteva clipe, cât să coboare mama sa, dar polițistul a fost de neînduplecat. Agentul s-a întors în sediul poliției și, pentru că afară era frig, sora lui Florin A. și-a lăsat fiica de doi ani în mașină.

La revenirea agentului de poliție, acesta a observat copilul pe bancheta din spate a autovehiculului. I-a mai aplicat șoferului o amendă pentru că fetița nu era așezată într-un scaun special și s-a întors în sediu pentru a completa un nou proces-verbal, pentru o amendă de 725 lei și 3 puncte de penalizare.

Florin A. spune că polițistul nu s-a grăbit să se întoarcă pentru a-i înmâna al doilea proces-verbal, așa că a intrat în sediu pentru a cere explicații. I s-a spus să aștepte. Când polițistul și-a făcut apariția, mai adusese un proces-verbal, spunându-i totodată șoferului că i-a reținut permisul pentru 30 de zile întrucât părăsise autoturismul.

În plus, mai primea o amendă de 725 lei. Enervat, șoferul a răbufnit, ceea ce i-a mai adus o amendă, în valoare de 1.000 de lei, pentru tulburarea liniștii publice.

Deși Florin A. reproșa un comportament abuziv al polițistului, magistrații Judecătoriei nu au fost de aceeași părere. Au anulat doar ultima amendă pentru tulburarea liniștii publice.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Misto. Asta e generatia de aur de dupa 90. Ce credeati ?

  2. Pure gold. Dacă toată lumea ar fi asa ar fi superb. Sarcasm