G4Media.ro

Un fizician care lucrează în Franța și o chimistă din Marea Britanie,…

sursa foto: Pexels.com

Un fizician care lucrează în Franța și o chimistă din Marea Britanie, românii care au obținut granturi de la Comisia Europeană pentru proiecte de cercetare

Cercetătorii români Mihai Miron, originar din Beclean (Bistrița), și Sofia Pascu – din Cluj, au câștigat granturi nerambursabile de câte 150.000 de euro de la Comisia Europeană în cadrul programului ”Proof of Concept”.

Mihai Miron a câștigat grantul pentru un proiect dezvoltat în Franța, la Centrul Național de Cercetare Științifică (CNRS), iar Sofia Pascu – pentru un proiect dezvoltat la Universitatea Bath (Marea Britanie) potrivit unui comunicat al executivului european.

Cei doi sunt singurii români care au câștigat finanțare la această sesiune de granturi. Ceilalți 53 de câștigători sunt originari din alte state europene. Nici unul dintre proiectele câștigătoare nu este dezvoltat în România.

Mihai Miron este specializat în spintronică, o disciplină de cercetare care studiază proprietățile electromagnetice ale electronilor, iar Sofia Pascu conduce o echipă interdisciplinară care se concentrează pe dezvoltarea de noi tehnici experimentale.

Foto: Pexels.com

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Trebuie să emigrezi ca să te realizezi. În România, ca intelectual, eşti doar un animal de povară pentru baronul local, tratat cu nepăsare, neglijență, dispreţ.

  2. Intr’adevar, suntem mandri de romanii (sau cei de origine romana) care au ales sa traiasca in tara noastra (FR) Nu ii voi enumera, insa tot ceea ce va pot spune, este ca Ministra Sporturilor, este nascuta in Romania, primarul Parisului este nascuta in Spania, etc.

  3. mesaj trist pt rominii ramasi: romminika este o imaginine fidela a majoritatii si este la coada pentru ca nu poate mai mult (e simplu). Cei care pot si au capul pe umeri fie se angajeaza civic mai mult fie plecati