G4Media.ro

Un fermier caută zilieri pentru irigații: oferă 200 de lei pe zi,…

Sursa Foto: blog.romstal.ro

Un fermier caută zilieri pentru irigații: oferă 200 de lei pe zi, plus mâncare /  ”Există forță de muncă, dar oamenii vin doar dacă-i plătești bine” / Un tractorist e plătit cu 5.000 de lei, net

Un fermier din Ialomița a postat un anunț prin care spune că angajează zilieri care să ajute la irigații, iar oferta salarială de 200 de lei pe zi spune că e potrivită pentru munca din agricultură, relatează Agrointel.

Tânărul fermier Adrian Tîrpe lucrează 500 de hectare de cultură mare în Țăndărei, județul Ialomița.

”În agricultură se lucrează de la 7 dimineața până la 7 seara, până apune Soarele. Eu ofer 200 de lei pe zi, plus o masă la prânz, dar dacă e să stăm să calculăm pe oră sau pe cât au stat în câmp, că nu poți munci 12 ore pe zi și se muncește în condiții grele, mergi prin noroi, prin apă, este prețul corect, să zic așa, și este salariul pentru care oamenii vin la muncă. Dacă nu plătești oamenii corespunzător, nu ai constanță, nu te poți baza pe ei, astfel că eu prefer să muncesc cot la cot cu ei, dar să știu pe cine mă bazez. (…) Un operator de utilaj agricol, tractorist, în extra-campanie trebuie să ia cel puțin 3.000 de lei, iar când se muncește foarte mult, cel puțin 5.000 de lei salariul net”, a declarat fermierul ialomițean pentru Agrointeligența.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Un tractorist cât 3 profesori! Bun așa!

    • Cică se muncește 12 ore pe zi, nu 3. Asta ți-a scăpat. Dacă tot sunt in greva pot merge sa lucreze pe tractor, ca șmecherii aia de tractoriști.

    • @Bilic, chiar dacă nu ți-a plăcut școala, când vei avea copii poate o să îți dai seama că un profesor bun e mai important decât un tractorist bun 😉

  2. Gresesti… Mai intai oferi salarii bune pt a exista o concurenta pe respectivele locuri de munca si calitatea va veni de la sine. Altfel ajungi in situatia din prezent, cand au acceptat astfel de joburi cu salarii de nimic doar oameni fara alta alternativa mai buna. Nu vreau sa ma gandesc cat interes isi vor da profesorii copilului meu daca vor fi in continuare umiliti cu salariile din prezent.

  3. Tocmai ca nu e ca la privat sa iti negociezi salariu, ai o grila de salarizare fixa pe etape. De aceea aia buni au plecat si in privat, ca sunt salariile mici. Daca stie ca sunt buni, de ce sa se complaca cu aceste salarii? Se vede ca nu ai trecut pe la scoala, cu logica nu stai bine.