G4Media.ro

Un email scurs arată că Philip Morris face lobby pentru a opri…

sursa foto: Unsplash/ John Caroro

Un email scurs arată că Philip Morris face lobby pentru a opri „atacul prohibiționist” al OMS asupra vapatului și produselor similare (The Guardian)

Philip Morris International (PMI), compania producătoare de tutun și vaping din spatele țigărilor Marlboro, desfășoară o amplă campanie de lobby pentru a împiedica țările să ia măsuri drastice împotriva vapatului și a produselor similare în cadrul unui tratat global, dezvăluie un e-mail care a fost văzut de The Guardian.

Compania, care se concentrează din ce în ce mai mult pe produsele fără fum de țigară pe măsură ce guvernele înăspresc reglementările privind țigările, a obținut venituri de 10,19 miliarde de dolari (8,3 miliarde de lire sterline) din produse precum tutunul încălzit și țigările electronice în 2022.

Într-un mesaj trimis de vicepreședintele senior al afacerilor externe al PMI luna trecută și văzut de The Guardian, personalului i s-a spus să găsească „orice legătură, orice pistă, fie ea politică sau tehnică” înainte de o întâlnire a delegaților din 182 de țări. Acesta a descris ordinea de zi a reuniunii Organizației Mondiale a Sănătății ca fiind un „atac prohibiționist” asupra produselor fără fum de tutun.

Produsele de vaping sunt din ce în ce mai mult supuse unui control amănunțit, iar miniștrii din Marea Britanie au făcut primul pas spre interzicerea țigărilor electronice de unică folosință în Anglia. A fost lansată o consultare cu privire la planurile de a lua măsuri drastice împotriva vapatului în rândul tinerilor și de a interzice complet fumatul, pentru a crea prima „generație fără fumat”. Secretarul pentru sănătate, Steve Barclay, a declarat luna aceasta că este îngrijorat de cifrele care arată că numărul copiilor care fumează s-a triplat în ultimii trei ani.

Convenția-cadru a OMS privind controlul tutunului (FCTC) va avea loc luna viitoare în Panama.

În e-mail, PMI a sugerat că a văzut ordinea de zi a convenției, care se concentrează pe produsele fără fum. În 2016, compania de tutun a anunțat o transformare a afacerii sale, renunțând la țigări și stabilindu-și obiectivul de a le înlocui cu produse din tutun încălzit, produse cu vapori electronici și pungi cu nicotină.

Companiile producătoare de tutun nu sunt invitate la acest eveniment.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...