G4Media.ro

Un drum naţional blocat, în județul Bihor: copaci şi stâlpi de electricitate…

Un drum naţional blocat, în județul Bihor: copaci şi stâlpi de electricitate căzuţi şi sute de familii fără curent electric în urma ninsorilor / Pe DN 75 sunt condiţii de producere a unor avalanşe

Mai multe zone din judeţul Bihor au fost afectate de ninsori, un drum naţional fiind blocat în urma unei avalanşe, iar în patru localităţi sute de familii fiind afectate din cauza avariilor produse pe reţeaua de alimentare cu energie electrică, anunță News.ro.

Potrivit datelor ISU Bihor, vineri o avalanşă a blocat pe ambele sensuri  DN 75 Arieşeni-Vârtop, la kilometrul 23. Timp de două ore, drumul a fost blocat pe ambele sensuri autorităţile intervenind cu două utilaje pentru îndepărtarea zăpezii. Sâmbătă, pe acest tronson se circulă pe ambele sensuri în condiţii de iarnă.

„În continuare sunt condiţii favorabile pentru producerea de avalanşe”, transmit autorităţile bihorene.

Totodată, în comuna Dobreşti, satul Luncasprie au căzut doi copaci şi doi stâlpi de curent, eveniment în urma căruia localitatea a rămas fără alimentare cu energie electrică.

Alte trei localităţi au fost afectate de avariile produse pe reţeaua de alimentare cu energie. În total, la nivelul judeţului Bihor 320 gospodării au rămas fără alimentare cu energie electrică.

CNADNR a anunţat redeschiderea circulaţiei pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 1H (km 6+000 – km 26+00) între localităţile Peştiş şi Şinteu, precum şi pe DN 75 (km 10+00 – km 29+00) între localităţile Nucet şi Arieşeni, din judeţul Bihor.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Mă uit la poză: polițist, jandarm și pompier. Unde sunt cei de la drumuri? Unde e firma care trebuie să facă deszăpezirea? Unde sunt ONG-urile numeroase care erau în vamă așteptând refugiați? Unde sunt autoritățile locale?