G4Media.ro

Un diplomat american susţine că ar fi necesară o „cupolă de apărare…

Sursa Foto: Twitter

Un diplomat american susţine că ar fi necesară o „cupolă de apărare aeriană” de la Mikolaiv până în România

Diplomatul american Kurt Volker, fost reprezentant special al Departamentului de Stat al SUA pentru Ucraina, susţine că aliaţii furnizează Kievului arme și muniție pentru apărarea aeriană a Ucrainei, „dar realitatea este că există țări NATO care se învecinează cu Ucraina – Polonia, Slovacia, România, Ungaria – și am avut deja cazuri în care rachete au zburat deasupra teritoriului polonez”. 

„Aceste rachete și drone vizează civilii. Prin urmare, este destul de rezonabil ca țările NATO să înceapă să se gândească să ajute la distrugerea acestor rachete și drone care atacă civili ca un gest umanitar și o extindere a sistemului de apărare aeriană al NATO, deoarece, în realitate, ele reprezintă un pericol şi pentru NATO” – a explicat Volker, într-un interviu pentru agenţia ucraineană RBC. 

Potrivit diplomatului, nu există niciun motiv pentru care NATO să nu ia în considerare acest lucru. „Ar putea fi unități de apărare aeriană în țările NATO sau ar putea fi unități de apărare aeriană în puncte strategice din Ucraina. Cred că ar fi rezonabil să existe o cupolă de apărare aeriană pe întreg spațiul de la Mikolaiv până în România. 

Acest lucru ar fi foarte bun pentru siguranța transportului, foarte bun pentru siguranța civilă, siguranța transportului maritim. Dacă aţi avea un mic contingent de trupe antiaeriene, poate franceze, care ar putea proteja cerul – nu văd nimic rău în asta” – a adăugat Volker, în dialogul cu jurnaliştii ucraineni de la RBC.(Agenția de presă RBC – 9 aprilie)/sdan/czahari, potrivit Rador Radio România.

Sursa: RBC / Rador Radio România 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Cand ziceam acum un an că România in scop defensiv trebuie să dea jos toate rachetele și dronele ce se îndreaptă spre ea încă din Ucraina rusofilii imi ziceau că sunt nebun să nu supărăm Rusia că vine cu „armata bună” la noi!

  2. deaia au tupeu bolsevicii,pentru ca vad ca nato latra 2 luni pina fac ceva.ucraina nu are munitie si americanii se cearta intre ei