G4Media.ro

Un cunoscut fermier demontează apărarea Ministerului Agriculturii în scandalul presupuselor producții umflate…

Un cunoscut fermier demontează apărarea Ministerului Agriculturii în scandalul presupuselor producții umflate de porumb

Emil Dumitru, fost lider al Federației profesionale Pro Agro, demontează apărarea formulată public de ministerul Agriculturii după apariția suspiciunilor că ministerul condus de Petre Daea că a raportat producții umflate la porumb.

”Povestea cu producțiile umflate a început din 2017 când, din dorința de a se lăuda în fața șefului “atotputernic”, ministrul agriculturii a început să dea telefoane pe la președinți de asociații la direcții pentru agricultură să ne spună că avem recorduri de producție. La o emisiune am fost în platou și când am ridicat problema producțiilor mincinoase reprezentantul MADR care se afla prin telefon mi-a argumentat că aceste date sunt trimise de DADR-uri sub semnătură ( după această intervenție a mea nu am fost difuzat în cadrul emisiunii că stricam osanalele aduse pcr-ului)”, a declarat Dumitru, citat de LantulAlimentar.ro.

Emil Dumitru acuză ministerul că nu dispune de o metodologie de verificare și validare a datelor din teren, iar compartimentul de statistică al ministerului nu are personal de specialitate: ”Care e increderea care poate fi acordata unui unor date venite de la actori care nu au in obiectul de activitate lucru cu seturi de date? (Ma gandesc cu precadere la primarii)”.

Federaţia Naţională PRO AGRO este o organizaţie profesională înfiinţată în anul 2012. Din federație fac parte 17 organizații profesionale și interprofesionale afiliate.

Suspiciunile Comisiei Europene privind presupusa umflare a producțiilor la porumb în 2017 și 2018 au fost dezvăluite în premieră de AgroIntel.ro.

Foto: Petre Daea (InquamPhotos / Octav Ganea)

Citește tot articolul pe LantulAlimentar.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Rog sa-i explice careva si lui @Marduk cum sta treaba apropo de raportarea productiilor-record la hectar ca in Epoca de Aur! M-as fi bagat eu sa-i explic, dar nu simt nicio placere sa vad cum interlocutorul isi scuipa-n san si tremura ca varga din toate incheieturile…

  2. 2 fapte din guvernarea VVD sunt evidente:
    – VVD, personal, prin actiunea iresponsabila care i-a excedat prerogativele in materie de politica externa, prin intentia declarata public de mutare a ambasadei Romaniei din Israel, a adus grave prejudicii statului roman din punct de vedere geopolitic;
    – Daia a falsificat date si informatii privind realizarile agriculturii romanesti cu impact asupra contributiei agriculturii la cresterea economica si a afectat credibilitatea guvernului si a economiei romanesti.
    Aceste 2 persoane au plangere penala pana acum pentru aceste greseli facute cu intentie?! Daca nu, suntem in continuare o tara de cacat cu o opozitie politica idem.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.