G4Media.ro

Un corespondent rus de război a fost ucis de o dronă ucraineană,…

Photo 102634464 © Couperfield | Dreamstime.com

Un corespondent rus de război a fost ucis de o dronă ucraineană, anunţă o publicație pro-Kremlin

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu dronă ucraineană în sud-estul Ucrainei, a anunţat ziarul, citat sâmbătă de agenţiile Reuters şi France Presse, transmite Agerpres.

Potrivit Izvestia, Eremin, în vârstă de 42 de ani, a murit din cauza rănilor suferite după atacul unei drone ucrainene în timp ce se întorcea dintr-o deplasare la o unitate rusească din regiunea Zaporojie.

„Corespondentul de război al Izvestiei Semion Eremin a fost ucis la 19 aprilie în timpul unui atac al dronelor ucrainene în direcţia Zaporojie, unde se dusese să filmeze un reportaj”, a declarat Izvestia.

Atacul a avut loc vineri, în timp ce jurnalistul Semion Eremin şi echipa sa de filmare se întorceau de la un reportaj în satul din prima linie Priiutnoe, a precizat cotidianul, care are o linie pro-Kremlin, notează AFP.

„Echipa de filmare a lui Semion Eremine a fost atacată de mai multe drone inamice simultan. Prima lovitură şi-a ratat ţinta, dar a doua l-a atinst pe jurnalist care a murit din cauza rănilor”.

Ultimul său reportaj a fost despre partea Rusiei în războiul cu drone, a spus Izvestia.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Ucrainei.

Izvestia a declarat că Eremin a trimis rapoarte despre multe dintre cele mai fierbinţi bătălii din regiunile de est ale Ucrainei în războiul de 25 de luni, inclusiv Mariupol, oraş asediat de trupele ruse timp de aproape trei luni în 2022.

De asemenea, el a transmis de la Marinka şi Ugledar, oraşe aflate în centrul multor luni de lupte grele.

Luptele intense cu drone şi artilerie – împreună cu restricţiile punitive impuse jurnaliştilor de ambele părţi ale frontului de 1.000 km – au făcut războiul din Ucraina foarte periculos şi dificil de acoperit.

Cel puţin 15 jurnalişti au fost ucişi în războiul din Ucraina de la invazia pe scară largă a Rusiei în februarie 2022, potrivit Comitetului pentru Protecţia Jurnaliştilor, o organizaţie nonprofit ce promovează libertatea presei la nivel mondial.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Buna lovitura, era doar un papagal sovietic