G4Media.ro

Un consilier general USR o acuză pe Gabriela Firea că vrea să…

Un consilier general USR o acuză pe Gabriela Firea că vrea să dea un tun imobiliar de 100 milioane de euro cu terenul pe care se află acum Depoul de tramvaie Victoria, aflat în spatele guvernului. Primarul General: Îl voi da în judecată, nu s-a pus nici un moment problema vanzarii depoului Victoria

UPDATE: Primarul General, Gabriela Firea, anunta într-un comunicat ca ii va actiona in judecata pe consilierul general USR Octavian Berceanu si pe consilierul general PNL Catalin Deaconescu pentru ca au afirmat ar pregati. „Este inadmisibil ca din ignoranta sau prin ignorarea voita a adevarului, un consilier general USR si un consilier general PNL sa faca acuzatii atat de grave, false si lipsite de fundament. Politica nu scuza mijloacele! Ii voi actiona in judecata pe cei doi domni care, desi se puteau edifica citind cu atentie proiectul de hotarare sau aveau posibilitatea sa il interpeleze pe directorul STB pentru clarificari, au preferat sa arunce in spatiul public acuze injuste si care aduc grave prejudicii de imagine atat mie, ca Primar General, cat si Primariei Municipiului Bucuresti. De asemenea, ii voi actiona in judecata pe toti cei care au preluat aceasta informatie falsa, fara sa se documenteze cu privire la realitatea acestui fapt. Subliniez faptul ca nu s-a pus nici un moment problema vanzarii depoului Victoria, ci se intentiona, conform legislatiei in vigoare, ca acest teren sa intre in patrimoniul Societatii de Transport Bucuresti”, a spus Firea.

„Nu s-a pus niciodata problema vanzarii acestui teren nici de catre Primaria Municipiului Bucuresti si nici de catre STB. Cu acest teren se doreste sa se faca aport in natura la capitalul social al STB, adica se propunea intrarea terenului in patrimoniul Societatii de Transport Bucuresti. In opinia mea, asa ar trebui sa se intample cu toate depourile si autobazele STB: sa fie scoase din domeniul public, trecute in domeniul privat si sa devina aport la capitalul social al STB. In prezent, niciunul dintre depouri nu este in patrimoniul STB, cu exceptia cladirii unde este sediul STB. Nimic altceva nu este in patrimoniul societatii de transport, ci in domeniul public al municipalitatii.
Acest lucru se intentiona prin proiectul de hotarare respectiv: scoaterea din domeniul public si trecerea in domeniul privat si aducerea ca aport in natura la capitalul social al STB, pentru a se dezvolta ulterior si a aduce noi venituri. Subliniez faptul ca acest teren nu poate fi instrainat nici de catre STB si nici de catre Primaria Capitalei, pentru ca reprezinta capital social”, a spus și directorul general al Societatii de Transport Bucuresti, Andrei Creci.

De altfel, in raportul de specialitate al proiectului se specifica in mod clar ca „Scopul majorarii capitalului social al Societatii de Transport Bucuresti STB SA, prin aportul in natura a imobilului teren situat in Bucuresti, strada Mexic nr. 19, sector 1, in suprafata de 34.748 mp, este de a sustine activitatea societatii.

Articol inițial: Consilierul general Octavian Berceanu (USR) o acuză pe Gabriela Firea că ar vrea să dea ”un tun imobiliar” de 100 de milioane de euro prin trecerea unui teren de 3,4 hectare din domeniul public în domeniul privat al Municipiului București.

Berceanu susține că un proiect de hotărâre de pe agenda ședinței de Consiliu General de azi vizează vânzarea terenului aflat în centrul Bucureștiului și acuză Primăria Generală de comiterea unei ilegalități.

”Terenul, evaluat pe piața libera la 100 milioane euro, nu a fost evaluat de către PMB, deci procedura contravine legislației, iar Firea ne cere să votăm un proiect care nu respectă legea”, spune Berceanu într-o postare pe Facebook.

Consilierul USR arată că, potrivit Legii societăților comerciale, aporturile în natură trebuie să fie evaluabile din punct de vedere economic, or terenul pe care e amplasat acum Depoul Victoria nu a fost evaluat de către Primăria București.

”Astfel se pregateste un tun imobiliar, probabil cel mai important la sfarsit de mandat”, arată Berceanu.

G4Media.ro a solicitat Primăriei București un punct de vedere legat de acest proiect și îl vom publica imediat ce îl vom primi.

Citește aici proiectul de Hotărâre

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Noi suntem români, legile nu înseamnă nimic aici.

 2. Asa trebuie !Urmariti hotii pas cu pas si dati pe mana justitiei.Ticalosii ajung la banii publici si dau iama pentru ca pot,nu?

 3. Cea mai buna locatie pentru Muzeul Holocaustului.
  Ramane si parcul muzeului de Stiinte Naturale neatins, pozitia e foarte centrala, se mareste spatiul verde, se opreste expansiunea cladirilor care aglomereaza zona.
  Toata lumea fericita!
  Un tun imobiliar acolo este in primul rand o bomba impotriva orasului.
  Orice constructie de birouri in zona aia face traficul (si mai) infernal, si nu aduce niciun serviciu orasului. Deci, ca sa marim mobilitatea, scoatem tramvaiele dar apoi mutam zecemii de oameni cu biroul acolo? Sunt destule locatii mult mai adecvate de birouri si in oras si in zonele de margine.

  • noi nu avem condamnarea Comunismului dar pupam moashtele astora ? dar terenul oferit de Ponta la Muftiul ala turc nu ii bun ? tot central „estem” !

  • Ei, domnule, vrei sa punem de-un ierusalim, bag seama…

   Si cu comunismu’ … pai nu ne-a facut madam pungiu Memorialul – e aproape gata condamnat? Mai ramane sa-l adauge si pe livache, langa bombonel si s-a facut.

   Eu ma refeream la alternativa de a desfiinta parcul de la Antipa, pe care guvernul deja li l-a oferit, in timp ce pentru zona se pregateste cu adevarat un mare tun imobiliar; asta poate fi stopat numai dandu-i o utilizare de interes public. Altfel rechinii nu se opresc; ne trezim cu un surplus de ordinul a 1-2 zeci de mii de persoane care trebuie sa-si gaseasca loc de parcare prin zona

 4. Terenul este evaluat de PMB, vezi ce inseamna sa nu cititi legile pe care vi le baga sub nas firoaica, bai prapaditilor! Ati lasat-o anul trecut sa transforme transportul bucurestean din regie autonoma in societate pe actiuni, prin Hotararea 55/2018. Ultima parte a actului de infiintare a acestei SA se refera la inventarul bunurilor mobile si imobile pe care le are in concesiune, si obiectivul T5 – Depou Victoriei + Sectia Unii – Baza 1 este apreciat la valoarea de 188.306.100 Ron(cam 40.000.000 Euro), o subevaluare care se vede de pe luna.
  Singurul lucru pe care i-l puteti spune este ca aceasta valoare de inventar s-a facut la nivel de 2017, si nu este actualizata. La fel, se mai poate obiecta faptul ca vrea sa treaca in proprietatea STB doar terenul, cata vreme evaluarea s-a facut pentru intreg obiectivul, respectiv : teren + constructii de dimensiuni medii, si-atunci ar trebui facuta o evaluare pe componente. Acolo sunteti fata in fata cu sacalii firoaicii, care e pusa numai si numai pe furat. Unde erati voi in 2018, cand hoata asta ordinara transforma regia autonoma in societate pe actiuni? De ce i-ati permis sa faca asta, atunci avea nevoie de 2/3 sa faca asa ceva, si parte dintre voi i-ati dat votul. Evident ca o hiena cum e firea va rade-n nas, iar voi nu sunteti in stare sa cititi si sa pricepeti un text juridic, dar’mi-te sa-l mai si coroborati cu altele, ca sa intelegeti ce intentioneaza ordinara. De exemplu, acest Depou Victoria are cea mai mare valoare de inventar de pe lista, restul nu trec de 30.000.000. Si-al doilea, cumatra inca din 2017, prin acel document numit Plan de mobilitate urbana durabila 2016-2030, arata ce o intereseaza.

 5. Madam Firea ! Pana-l dai injudecata pe consilieru USR – spune-ne CE AR PUTEA FACE STB cu terenul de pe care se desfiinteaza depoul de tramvaie !!?? Cred ca raspunsul Dv CLAR si LA OBIECT rezolVa problema ! Astept RASPUNSUL – Si sper ca nu in zadar !!!

  • Pai a spus, nemernica : il va folosi pentru a putea oferi servicii cat mai bune in obiectul de activitate principal al STB, adica transportul urban. Exact asa o spune, adica super-vag, asadar acolo se ascund toate draciile din lume, cu toata tamaia si icoanele ei! Si inca un aspect, minte absolut cu nerusinare acel director al STB, Andrei Creci, cand spune ”ca acest teren nu poate fi instrainat nici de catre STB si nici de catre Primaria Capitalei, pentru ca reprezinta capital social”. Am citit actul prin care transforma regia autonoma a transportului urban in societate pe actiuni, adica acel document hotarare nr. 55/2018, si-acolo apar foarte clar conditiile in care se poate micsora capitalul social al societatii, si inca intr-un mod BANAL care arata chiar intentia de furt : se poate lua decizia doar cu majoritate simpla dintr-o cincime din actionarii societatii, adica nici macar 2/3 din cincimea aia. Ca sa nu mai spun ca cei 10 oameni din consiliul de administratie sunt absolut toti oameni de casa ai firoaicei(psd si alde), madam cliseru aia, care-a fost prefect al Bucurestiului, apare si ea. Deci este o colcaiala si-o mizerie absolut notabile, actul prin care s-a transformat regia in societate pe actiuni este facut special pentru furat, cum se poate, mai frate, sa fiti atat de batuti in cap, astia care i-ati permis??? Cand tara asta s-o scoate din vremea ticalosilor in care traim, firoaica va face puscarie fara numar, fara numar pentru toate nemerniciile pe care le-a facut, insa vedeti sa n-ajungeti si voi langa ea, ca ati favorizat infractorul.

  • Să fie clar: dacă mai scrieţi despre mine, vă dau în judecată!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.