G4Media.ro

Un condamnat la moarte din SUA care a supraviețuit execuției cu otravă…

Sursa foto: Twitter / Alabama.com

Un condamnat la moarte din SUA care a supraviețuit execuției cu otravă va fi intoxicat cu azot pur / Prin Hipoxia cu azot se induce moartea prin sufocare și asfixiere în patru-cinci minute

Inhalarea de azot va fi folosită pentru prima dată pentru a executa un deținut în Statele Unite, anunță TGCom24.

Bărbatul, americanul Kenneth Eugene Smith, în vârstă de 58 de ani, a supraviețuit unei tentative de execuție în 2022. Echipa responsabilă cu execuția nu a reușit atunci să localizeze venele în care urma să fie injectată otrava, iar condamnatul a fost legat de o targă timp de patru ore. Așa că s-a decis să se experimenteze hipoxia cu azot.

Asociațiile pentru drepturile omului, inclusiv ONG-ul Equal Justice Initiative, au protestat împotriva acestei metode, considerată barbară.

Hipoxia cu azot este o tehnică care induce moartea prin sufocare și asfixiere în patru-cinci minute. Prin intermediul unei măști, subiectul inhalează gazul și începe să simtă lipsa de oxigen.

Kenneth Eugene Smith a fost condamnat, mai întâi la închisoare pe viață, apoi la moarte în 1988, pentru că a ucis-o prin înjunghiere pe Elizabeth Dorlene Sennett, soția unui pastor de la Wetside Church of Christ din Sheffield.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. la asta tratament, Ion Iliescu, va trai inca 1900 ani.

  2. Tot ghilotina ramane cea mai sigura.