G4Media.ro

Un chimist britanic a creat masca de protecție „killer”: Are 5 straturi, …

Un chimist britanic a creat masca de protecție „killer”: Are 5 straturi,  iar cel din mijloc poate capta și neutraliza virușii / Capacitatea de filtrare este de 99,98 %

Noul dispozitiv a fost brevetat de chimistul britanic Gareth Cave. Săptămâna viitoare va obține certificarea CE, ceea ce va face posibilă vânzarea (la 1 euro bucata) în toată Europa. Eficacitate garantată timp de 7 ore consecutive, scrie La Stampa, citată de Rador.

O mască complet asemănătoare cu cele chirurgicale tradiționale, dar cu o armă suplimentară care ar putea face cu adevărat diferența: capacitatea de a neutraliza coronavirusul și de a-l face inofensiv

Masca fost inventată de chimistul britanic Gareth Cave, în colaborare cu universitatea unde predă, Nottingham Trent. Conform testelor efectuate, are o capacitate de filtrare de 99,98% și o eficiență de 90% în distrugerea virusurilor COVID-19 și a celor gripali.

Cum funcţioneazã

În loc de cele trei straturi convenționale, noua mască are cinci. Primul, cel exterior, este îmbibat cu un fluid respingător pentru a preveni inhalarea picăturilor, salivei și mucusului care ar putea conține SarsCov2, al doilea și al patrulea constând din țesutul filtrant prezent și în cele măştile chirurgicale, iar în mijlocul acestora se află arma secretă: un strat antiviral, îmbibat cu nanoparticule de cupru, tratat cu o nouă tehnologie, brevetată de Pharm2Farm, spin-ff al Universității Nottingham Trent și fondată de Cave.

„Odată ce aceste nanoparticule intră în contact cu virusul, ele emit ioni care pătrund prin suprafață și învăluie virusul, distrugându-i materialul genetic și împiedicându-l să se replice – explică profesorul Cave – Aceste particule au o formă sferică și o suprafață la fel de mare ca cea a virusului și, din acest motiv, sunt foarte eficiente în uciderea oaspetelui nedorit, dar nu și în reducerea respirabilității măștii. Ultimul strat, cel mai apropiat de gură, este hipoalergenic și extrem de respirabil”.

Eficacitatea este de până la 7 ore de utilizare, iar costul pentru public este de aproximativ un euro masca.

Sursa: La Stampa/ Rador/ Traducerea: Cătălina Păunel

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

  1. pret?

  2. La noi o sa aduca chinezarii, turcisme si o sa scrie pe ele ca sunt britanice, la suprapret, cel mai scump din Europa o sa fie la noi.

    De altfel, tot ce se vinde in Romania, nu ar intra pe piata unor tari precum Austria, Slovenia si chiar Islanda, pentru cei care au calatorit, stiu.

  3. Un euro la ei, la noi ajunge cu 4-5 euro.

  4. Nu mai bine ne punem o punga pe cap, o legam cu banda adeziva pe git si stam in casa pina murim? macar va merge mai repede, curat, ecologic, eficient. Daca nu mai respiram si nu mai existam, scade incidenta virusului. Problema e rezolvata!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.