G4Media.ro

Un bucureștean care a venit voluntar într-un sat izolat din Munții Banatului…

Un bucureștean care a venit voluntar într-un sat izolat din Munții Banatului vrea să-l transforme în destinație turistică pentru amatorii de glamping

Dacă nu ești bănățean, iubitor de drumeții pe munte sau turist dornic de aventură, este puțin probabil să fi auzit foarte des de cătunul Dobraia. Este una dintre cele mai izolate așezări de pe versantul sudic al Munților Cernei, arondat comunei Cornereva din Caraș-Severin, scrie Ghidul Banatului.

Puținii oameni, care s-au încăpățânat să traiască aici își duc zilele muncind pământul, crescând animalele și trăind din ce cultivă. Se culcă la apus și se trezesc înainte de ivirea zorilor. Nu sperau la nimic pentru că în afară de voluntarii veniți să renoveze școala, doar turiștii răzleți se mai încumetau să le treacă pragul.

Ca voluntar a ajuns la Dobraia și Ciprian Isacovici. Un bucureștean venit să ajute un grup de francezi să renoveze școala din Dobraia. Străin de aceste locuri, dar impresionat de frumusețea lor, a găsit ajutor la Petrică Lazăr Răduța și Ionuț Adrian Răduța, doi frați pentru care casa a fost dintotdeauna Dobraia.

Impresionat de frumusețea locurilor și mai ales de inima deschisă a oamenilor de aici, Ciprian Isacovici a revenit la Dobraia.

Cum la Dobraia trăiești din ce cultivi și din ce produci de la animale, în fiecare toamnă după ce munca acasă se încheia, Ionuț și Petrică pleacă în Germania.

„Cu banii strânși trăiau acasă până la următoarea plecare. Și m-am gândit cum să-i ajut. Și așa a apărut Glamping Camp Dobraia. Din banii lor, băieții au cumpărat două corturi pe care le-am instalat pe o terasă suspendată, astfel ca turiștii să vadă panorama minunată a Munților Cernei. A fost multă muncă pentru că tot ce-am construit aici este din materiale locale, este foarte greu să cari lemnul din altă parte sau să găsești oameni care să vină aici să te ajute. Așa că am făcut totul singuri. Am construit prima terasă pe care am montat cortul și apoi cea de-a doua, învățând din greșeli”, povestește Ciprian.

Pentru ca turiștii care vin la Glamping Camp Dobraia să beneficieze și de confort dar și de sălbăticia naturii, corturile au curent electric, prize, saltele, lenjerii de pat, pături, măsuță. Pe terasă au măsuță și scaune rustice și bineînțeles o panoramă de vis. Grupul sanitar este separat de cort, dispune și de cabină de duș cu apă caldă.

Citește tot articolul pe GhidulBanatului.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Ati nenorocit paradisul de-acolo! Ati nenorocit linistea celor cateva familii de acolo! Era nevoie de nu stiu ce gura casca sa urle pe acolo cand vine la cortul ala ?! Ca doar n-o sa vezi niscaiva contemplativi pe acolo

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.