G4Media.ro

Un bebeluș de 800 de grame, născut de o fată de 15…

Un bebeluș de 800 de grame, născut de o fată de 15 ani, a fost salvat de medicii constănțeni

Un bebeluș de doar 800 de grame, care a primit nota 1 la naștere, a fost salvat de medicii constănțeni, transmite Radio Constanța, citat de Rador.

După patru luni de îngrijiri și supraveghere non stop, fetița a putut pleca acasă cu mama ei. Acesta nu este cel mai mic nou născut pentru care specialiștii constănțeni au făcut minuni, bebeluși chiar și de 450 de grame fiind salvați aici.

Special la acest caz este că mama e la rândul ei o copilă, de doar 15 ani, care a fost ținută în spital până a învățat să aibă grijă de bebeluș. România se clasează pe primul loc în Europa la numărul de mame minore, iar medicii spun că vârsta fragedă este una dintre cauzele nașterii premature.

Fetița de doar 800 de grame și 35 de centimetri a venit pe lume la începutul anului și a primit numele Ioana, după sfântul sărbătorit în ziua nașterii. Nu respira, dar câteva bătăi firave ale inimii i-au făcut pe medicii de la Spitalul de Urgență Constanța să lupte pentru viața ei.

Conform unui studiu prezentat săptămâna aceasta de Organizația Salvați Copiii, țara noastră se clasează pe primul loc în Europa la numărul de mame minore. Dintre cele 1.645 de fete cu vârsta între 10 și 15 ani, devenite mame în 2020 în statele membre, 731 sunt românce. Județul Constanța se află pe locul șapte în țară, cu 24 de fete care au născut înainte de a împlini 15 ani.

sursa: Radio Constanța

sursa foto: Ministerul Sănătății din Peru

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Asa-i traditia la ei!

  • Asa si? Crezi ca romancele nu fac sex de la 15 ani? Crezi ca toate mamele alea minore sunt exclusiv de etnie?

  • Da, insa aceasta traditie a lor, a asa-zisilor conservatori traditionalisti nu trebuie sa ramana si traditia comuna a romanilor. Cauza este lipsa de educatie. Nu aperi familia si valorile crestine prin incercari de a impiedica educatia sexuala in scoli, ci asa se perpetueaza asemenea anomalii specifice unei lumi inapoiate, cu mentalitate de evul mediu.

  • Esti chiar ingust prietene..problema crezi ca e lipsa educatiei sexuale in scoli sau faptul ca acesti copii nici macar nu ajung in scoli? Problema e saracia si lipsa de educatie generala. Efectiv accesul la educatie per total este problema, faptul ca ei nu ajung in scoli. Nu educatia sexuala, penibile bazaconii spui, esti chiar mistuit de neuroni,

  • Nu stiu cat de lat sunteti dvs dar cred ca nu prea, din moment ce nu reusiti sa intelegeti ceea ce cititi. Am spus foarte clar: cauza este lisa de educatie. Punct. Educatia in general, fix ceea ce sustineti si dvs am spus si eu dar n-ati priceput. Pe langa asta ( era o noua propozitie), in particular, mai sunt si unii care se opun educatiei sexuale in scoli. E relevant pentru ca fata aia a ramas insarcinata in primul rand pentru ca a facut sex, nu pentru ca nu l-a citit pe Dostoiesvski. Asta nu reusiti dvs, muraturile din conserva, sa pricepeti, cu neuronii aia lati si nemistuiti pe care ii aveti.

 2. Felicitări medicilor! Pe de alta parte, statul trebuie sa lupte mai mult pentru educarea și integrarea etniei rrome..

  • Se acrediteaza ideea falsa ca mamele minore ar fi in majoritate de etnie roma. Conform datelor oficiale, din totalul de aproape 30 de mii de mame minore, cca 7 mii sunt de etnie roma, deci mai putin de o treime. Dar rasismul e in floare si cliseele mentale infloresc cel mai usor in mintile celor incuiati.

 3. Sincere felicitări medicilor care au făcut posibilă reușita! Lipsa educației, indiferent care o fi ea, este mama tuturor relelor într-o societate! O educație complexă și de calitate, logic, naște o societate sănătoasă și de calitate, cu reale perspective de viitor, o educație precară, lipsită de viziune și adaptare la vremurile în care ne găsim, firește, naște o societate bolnavă, așa cum e România noastră cea primitivă condusă de primitivi analfabeți și hoți!

 4. Cat de animal sa fii incat sa lasi gravida o fata de 15 ani? Epoca de piatra.

  • Putem intreba de exemplu prietenii primarului din Stefanesti cum au putut lasa o fata insarcinata. De asemenea putem intreba si parintii fetei cum au acceptat sa fie platiti pt. tacerea lor!

 5. 🤣Daca sunt prea scumpe prezervativele!

  • Pot fi date gratis in scoli, daca n-ar fi unii care nu s-ar teme ca se afecteaza asa morala crestina.

 6. 🤣🤣 Daca sunt prea scumpe prezervativele 🤣🤣