G4Media.ro

Un bărbat din Rusia a aruncat în aer liftul blocului ca să-și…

Un bărbat din Rusia a aruncat în aer liftul blocului ca să-și omoare un vecin care îl deranja cu renovarea apartamentului

Un electrician din Rusia a aruncat în aer liftul clădirii în care locuia, pentru că voia să-și omoare un vecin. Pentru a-și duce planul la îndeplinire, bărbatul a folosit un dispozitiv exploziv improvizat. Anchetatorii spun că electricianul se afla de multă vreme în conflict cu vecinul său, dar a recurs la acest gest după ce victima a început să deranjeze cu zgomotul făcut în timpul renovării locuinței. Explozia puternică a avut loc la data de 30 noiembrie, informează Digi24.ro, citând Gazeta.ru.

În Irkutsk, Rusia, un electrician a folosit un dispozitiv exploziv improvizat pentru a arunca în aer liftul blocului în care locuia. Astfel, după cum spun anchetatorii, suspectul a încercat să își omoare vecinul, pentru că acesta făcea mult zgomot în apartament. Un alt locatar a confirmat că, într-adevăr, în bloc „toată lumea face zgomot și face reparații”.

Explozia puternică a avut loc la data de 30 noiembrie. Un bărbat de 30 de ani care se afla în lift în acel moment a suferit multiple răni și a fost internat la spital.

Potrivit anchetatorilor, explozia a fost cauzată de un dispozitiv pirotehnic artizanal. Bomba ar fi fost montată de un bărbat de 50 de ani care locuia în același bloc. Suspectul a fost deja reținut de polițiști. Motivul crimei a fost „relația personală ostilă” cu victima, se arată într-un comunicat al autorităților.

Pentru moment, anchetatorii nu au oferit mai multe informații, însă detalii despre incident au fost făcute publice de jurnaliști.

Potrivit media locală, un dispozitiv exploziv improvizat a fost asamblat de Alexander Chernov, un electrician, vecin al victimei. Bărbații se aflau în conflict de multă vreme, iar acesta a escaladat după ce victima a început reparațiile în apartament.

Cernov a decis să „scape” de sursa zgomotului într-un mod original, spun jurnaliștii. Acesta a instalat o bombă artizanală în lift, a așteptat ca vecinul să urce, apoi a activat dispozitivul, declașând explozia. Câteva ore mai târziu, suspectul a fost reținut, iar în timpul perchezițiilor domiciliare s-au găsit componente folosite la producerea unei bombe și o telecomandă.

După explozie, victima a fost extrasă din lift și transportată la spital. Pe lângă mai multe răni, bărbatul s-a ales și cu picioarele rupte.

Martorii oculari, la rândul lor, au spus că s-au gândit inițial la o defecțiune a liftului. „S-a auzit o bubuitură puternică, tot blocul a bubuit. Apoi au fugit la intrare, unde au simțit miros de carbit. A fost plin de fum”, a declarat unul dintre locatari.

Compania care administrează blocul spune că liftul aruncat în aer a fost complet distrus, însă, după explozie, sistemul de frânare de urgență a funcționat, iar liftul s-a oprit între etajele doi și trei.

Autoritățile au deschis dosar penal pentru tentativă de omor.

Sursa foto: captura video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. ce rost are stirea asta? nu cumva sa creeze o imagine negativa despre rusi? presa ar trebui sa fie obiectiva, nu angajata in jocul geopolitic. energia consumata pt acest text ar fi putut fi cheltuita mai frumos…or fi ei rusii rai si prosti, dar nici cu ai nostri nu mi e rusine…

  2. Daca era vreun „florida man” nu ai fi avut nicio obiecție

  3. Vrem, nu vrem Romania a devenit fosta Germanie de Vest!

  4. poate erau „teoristii” ucraineni de i-au prins fsb