G4Media.ro

Un bărbat din China, obligat să-și plătească soția după divorț pentru curățenia…

Un bărbat din China, obligat să-și plătească soția după divorț pentru curățenia făcută în timpul căsniciei

Un tribunal din Beijing l-a obligat pe un bărbat, în cadrul unui proces de divorț, să-și plătească fosta soție pentru treburile casnice pe care aceasta le-a făcut în timpul mariajului lor, transmite BBC.

Astfel, femeia va primi aproximativ 7.700 de dolari pentru cei cinci ani de muncă neremunerată. Decizia a stârnit o mare dezbatere în mediul online cu privire la valoarea muncii casnice, unii spunând că compensația a fost prea mică.

Decizia tribunalului vine în urma introducerii noului cod civil în China, care a intrat în vigoare în acest an. Conform noii legislații, un soț are dreptul de a solicita despăgubiri în cazul unui divorț dacă acesta are mai multă responsabilitate în creșterea copiilor, îngrijirea rudelor în vârstă sau asistarea partenerilor în munca lor.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Corectitudine politica în varianta chino-comunista.
    În curând după divorț unul din foști parteneri va cere despăgubiri pentru neîndeplinirea datoriei conjugale

  2. Va mai arde de insuratoare ?
    Femeia trebuie ignorata total . Ba , mai corect ar fi sa spun asa ; barbatii si femeile sa se ignore total . Sa ne dam cu flit unii altora .

    • Eu îți spun din experiența un bărbat insurat: însurătoarea merită din plin DACĂ alegi persoana potrivită. Da, e un chin daca nu iei pe cine trebuie. Uită-te si pe statistici: barbatii însurați traiesc mai mult decât cei neinsurati. La femei statisticile spun invers: ele traiesc mai mult dacă nu se mărită. Insoara-te cu persoana potrivită, ia-ți si o pisică dacă vrei să traiesti mai mult, statistic vorbind.

  3. Corect daca si ea a participat financiar identic, altfel si ea trebuie sa-i returneze partea pentru alimente, intretinere, reparatii…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.