G4Media.ro

Un bac fluvial militar acţionează de astăzi la Galaţi / Nava are…

Ministerul Apararii

Un bac fluvial militar acţionează de astăzi la Galaţi / Nava are o capacitate totală de transport a autovehiculelor de 300 tone sau de 500 de persoane pe cursă

Ministerul Apărării anunţă că, de sâmbătă, funcţionează un bac fluvial militar la Galaţi, având o capacitate de 500 de persoane la fiecare cursă. Prima cursă a fost operată la ora 17.00, iar nava va circula zilnic, între orele 6.00 – 20.00.

”Un bac fluvial militar acţionează de astăzi la Galaţi. Bacul militar a fost deja instalat la punctul de trecere Galaţi – I.C. Brătianu astăzi, 11 iunie, prima cursă fiind realizată în jurul orei 17.00” anunţă, sâmbătă, Ministerul Apărării, citat de news.ro.

Sursa citată a precizat că programul de funcţionare a bacului militar va fi zilnic, între orele 6.00 şi 20.00, la interval de 60 de minute între curse.

”În urma reanalizării situației operative de la nivelul județelor Galați și Tulcea, pentru punerea în aplicare a măsurilor de decongestionare şi fluidizare a trecerii Dunării prin punctul de frontieră dintre Isaccea, România, şi Orlovka, Ucraina, prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă, a dispus reconfigurarea misiunii Ministerului Apărării Naţionale. Având în vedere faptul că, pentru asigurarea unui volum mai mare pentru traversările între România şi Ucraina, agentul economic care operează trecerea cu bacul la punctul de frontieră a redislocat temporar un bac din flota proprie, de la Galaţi la Isaccea, Ministerul Apărării Naționale va asigura un bac fluvial din dotarea Batalionului Nave Treceri Fluviale ,,Danubius” la Galaţi, pentru păstrarea fluidităţii traficului rutier de mare tonaj şi pasageri către localitatea I.C. Brătianu, județul Tulcea”, a mai precizat ministerul.

Nava militară care acţionează la Galaţi este un bac fluvial de tip catamaran, cu o capacitate totală de transport a autovehiculelor de 300 tone sau de 500 de persoane, la o singură cursă.

Batalionul Nave Treceri Fluviale ,,Danubius” este o unitate din organica Brigăzii 10 Geniu ,,Dunărea de Jos „, cu rolul de a asigura mobilitatea forţelor prin trecerea acestora peste cursurile mari de apă.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Sa regizeze și nato filmul :căderea imperiului țarist!ultima!

  2. Dar ce persoane sunt alea de jumatate de tona?!

  3. intrat in apele teritoriale ucrainiene poate fi lovit!

  4. Si banii pe cursa cine-i ia?

  5. Bravo! Succes.

  6. O cursa pe ora si program de lauze. Da’ ce, nu mai are armata personal burtos care sa opereze bacul 24/24? Sau armata se face de luni pama vineri de la 06.00 la 20.00? Cu pauza de masa si tigara la fiecare ora!

    PS. De ce nu au pus bacul la Isaccea? La galati, granita Romaniei cu Romania! Si unde sunt vreo 3-4 bacuri operationale….