G4Media.ro

Un avion Virgin Atlantic s-a întors pe aeroportul de pe care decolase…

Sursa foto: Facebook / Virgin Atlantic

Un avion Virgin Atlantic s-a întors pe aeroportul de pe care decolase după ce s-a aflat că pilotul nu și-a finalizat testele de zbor / Avionul se îndrepta spre Aeroportul JFK din New York

O aeronavă a companiei Virgin Atlantic s-a întors pe Aeroportul Heathrow, după ce s-a aflat că primul ofițer aflat la bord nu a terminat testul final de zbor, informează BBC.

După aproximativ 40 de minute de zbor spre New York, luni, cei doi piloți și-au dat seama de eroare, a precizat compania aeriană.

Zborul VS3 ajunsese pe cerul Irlandei înainte de a se întoarce la Heathrow.

Virgin Atlantic a precizat că a fost găsit un înlocuitor pentru primul ofițer, iar avionul a plecat din nou spre New York.

Compania aeriană a insistat că siguranța nu a fost compromisă și a explicat că primul ofițer inițial s-a alăturat Virgin Atlantic în 2017.

El era pe deplin calificat în conformitate cu reglementările aviatice din Marea Britanie, a adăugat compania aeriană, dar nu a efectuat un zbor de evaluare finală care făcea parte din cerințele interne ale companiei aeriene.

Zborul s-a întors din drum deoarece comandantul nu fusese desemnat ca instructor.

Controlul unei aeronave este de obicei împărțit între un copilot și căpitan, dar acesta din urmă deține responsabilitatea finală pentru ceea ce se întâmplă în timpul unui zbor.

„Ne cerem scuze pentru orice inconvenient cauzat clienților noștri, care au ajuns cu două ore și 40 de minute mai târziu decât era programat ca urmare a schimbării echipajului”, a transmis compania aeriană.

Un purtător de cuvânt al Autorității Aeronautice Civile (CAA) a confirmat că ambii piloți erau licențiați corespunzător și „calificați pentru a efectua zborul”.

Sursa foto: Facebook / Virgin Atlantic

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter