G4Media.ro

Un avion F-16 american s-a prăbuşit în largul coastelor de vest ale…

Sursa foto: Twitter / NATO eFP Battlegroup Lithuania

Un avion F-16 american s-a prăbuşit în largul coastelor de vest ale Coreei de Sud / Pilotul a fost salvat

Un avion de vânătoare american F-16 victimă a unei „urgenţe în zbor” în largul coastelor de vest ale Coreei de Sud s-a prăbuşit miercuri, dar pilotul său a fost salvat, a anunţat armata americană, transmite AFP, citată de Agerpres.

„Un F-16 Fighting Falcon (…) s-a confruntat cu o urgenţă în zbor deasupra Mării de Vest (numită şi Marea Galbenă) şi s-a prăbuşit în jurul orelor 08.41” miercuri (23.41 GMT marţi), au raportat forţele americane într-un comunicat.

„Pilotul s-a catapultat fără probleme şi a fost salvat în jurul orelor 09.30. Este conştient şi a fost transportat la o unitate medicală pentru examinare”, a adăugat comunicatul.

„Suntem foarte recunoscători Republicii Coreea şi tuturor colegilor noştri care au făcut posibilă salvarea rapidă a pilotului nostru”, a declarat colonelul Matthew C. Gaetke, care conduce unitatea unde era repartizat avionul.

„Ne vom concentra acum pe căutarea şi recuperarea aparatului”, a adăugat el, precizând că la finalul anchetei va fi dezvăluită cauza accidentului.

La solicitarea AFP, paza de coastă sud-coreeană a indicat că avionul s-a prăbuşit în apropierea insulei Mokdeok, în largul coastelor de vest ale ţării.

Acesta este al treilea accident al unui avion de vânătoare american F-16 în Coreea de Sud din mai 2023. De fiecare dată, piloţii au putut fi salvaţi.

Washingtonul, principalul aliat al Seulului, staţionează aproximativ 28.500 de soldaţi în Coreea de Sud pentru a o ajuta să se protejeze de vecinul său din nord, dotat cu arme nucleare.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...