G4Media.ro

Un atac jihadist care viza o sală de concerte din Bruxelles a…

Foto: Kenzo TRIBOUILLARD / AFP

Un atac jihadist care viza o sală de concerte din Bruxelles a fost dejucat / Au fost reținuți patru bărbați, dintre care trei minori

Un plan de atac jihadist, dejucat în weekend de poliţia belgiană, viza „în mod „specific” o sală de concerte din Bruxelles, care urma să fie vizată „în câteva săptămâni”, a anunţat luni Parchetul federal belgian, relatează AFP şi Belga, citate de News.ro.

Patru bărbaţi, dintre care trei minori, au fost ridicaţi duminică în timpul unei serii de percheziţii în Belgia, fiind suspectaţi de planificarea a cel puţin unui atentat. Suspectul adult a fost plasat luni în arest.

„Potrivit primelor concluzii ale anchetei, se pare că o sală de concerte din Bruxelles era o ţintă specifică şi era planificat un atentat în câteva săptămâni”, a declarat luni Parchetul General.

Este vorba despre sala de concerte Botanique a cărei conducere a promis luni seară că va continua să facă tot ceea ce îi stă în putinţă pentru a garanta siguranţa tuturor celor aflaţi în incintă. „De îndată ce am luat cunoştinţă de informaţii, echipa de la Le Botanique s-a mobilizat total şi a acţionat proactiv pentru a gestiona situaţia cât mai bine posibil, rămânând în contact permanent cu poliţia pe tot parcursul weekend-ului”, a precizat într-un comunicat celebrul loc de concerte din Bruxelles.

Deşi conducerea Botanique a decis duminică să menţină activităţile în sălile sale, acest lucru a fost făcut în conformitate cu „toate standardele actuale de siguranţă, sub directivele poliţiei şi ale altor autorităţi competente”, a subliniat instituţia culturală.

Botanique aminteşte că, în urma atacurilor din 2015 şi 2016, securitatea în incintă a fost considerabil întărită. Aceste măsuri au fost menţinute de atunci şi vor face obiectul unei noi evaluări.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. 3 minori? Sa zicem corect , 3 copii asa cum sunt ei prinsi in statistici de teroristii hamas , iar acum le sunt incalcate drepturile , ca nu pot dormi cu ursuletul lor de plus in brate, ca sunt asa inocenti.

  2. pina cind Europe mai tolereza obraznicia islamistilor?
    Daca nu puteti rezolva, dati mi mie puterea 3 luni.si 100 de a avioane la dispozitie