G4Media.ro

Un astronom israelian de frunte susține că prima vizită extraterestră în sistemul…

Sursa Foto: solarsystem.nasa.gov

Un astronom israelian de frunte susține că prima vizită extraterestră în sistemul nostru solar a avut loc în 2017

Un astronom americano-israelian de frunte de la Universitatea Harvard expune o teorie controversată conform căreia sistemul nostru solar a fost vizitat recent de o tehnologie extraterestră avansată, provenind de la o stea îndepărtată, transmite Radio France Internationale.

La sfârșitul anului 2017, oamenii de știință de la un observator din Hawaii au întrezărit un obiect care călătorea prin sistemul nostru solar interior, mișcându-se atât de repede încât ar fi putut proveni doar din alt sistem solar.

Avi Loeb, astronomul numărul unu al Universității Harvard, a arătat că nu era un asteroid; se mișca prea repede de-a lungul unei orbite ciudate și nu lăsa nicio urmă de gaz sau resturi materiale. Există o singură explicație posibilă: obiectul, denumit Oumuamua era un obiect de tehnologie avansată creată de o civilizație extraterestră îndepărtată, susține Loeb.

În cartea sa Extraterestru, Loeb poartă cititorii prin povestea palpitantă a primului vizitator interstelar care a fost reperat în sistemul nostru solar. El prezintă teoria sa controversată și implicațiile sale profunde: pentru știință, pentru religie și pentru viitorul speciei și al planetei noastre.

O călătorie minunată prin cele mai îndepărtate zone ale științei, spațiu-timp și imaginației umane, Extraterestru provoacă cititorii să vizeze stelele – și să se gândească critic la ceea ce este acolo, oricât de ciudat ae părea.

Abraham (Avi) Loeb este profesor de științe la Universitatea Harvard, președinte al Departamentului de Astronomie, director fondator al Inițiativei Black Hole de la Harvard și director al Institutului pentru teorie și calcul (ITC) din cadrul Centrul de Astrofizică Harvard-Smithsonian.

De asemenea, el prezidează Comitetul consultativ pentru Inițiativa Breakthrough Starshot, și activează ca director al teoriei științifice pentru toate inițiativele Fundației Premiului Breakthrough, precum și ca președinte al Consiliului pentru fizică și astronomie al academiilor naționale.

Autor a patru cărți și peste 700 de lucrări științifice, Loeb este membru ales al Academiei Americane de Arte și Științe, Societății Americane de Fizică și Academiei Internaționale de Astronautică. În 2012, Time l-a selectat pe Loeb drept una dintre cele mai influente 25 de persoane din domeniul astronomiei, se scrie pe HMH, editura care publica noua sa carte începând cu 26 ianuarie 2021.

Sursa Foto: RFI 

Sursa Foto: solarsystem.nasa.gov

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. Nu se poate!!! Teoria cospiratiei!! Omul e fiinta suprema in univers!! Reptilienii , extraterestrii, negationistii, antivaccinistii, covidiotii…. toti sunt o apa si un pamant!! Noi ne bazam pe stiinta noastra si facem …. praf!! Asta e in realitate omenirea si asa gandeste ea!

  2. Au fost in trecere, n-au fost interesati 🙂

  3. Se misca prea repede deci avea propulsie , ceva nu se leaga in capul lui.

    • Corect. nu-l duce mai mult mintea. e un amarat de profesor printre cei mai influenti 25 de oameni din domeniul lui de stiinta. ce stie el. vine Iancu si ii explica cum sta treaba.
      Asa-i românachele bun la toate, stie toate, poate toate, face pe toti, la toate.

  4. Moment prielnic pentru conferinte ( remunerate pe masura ) , deplasari , articole , carti si un film la fratii de la Hollywood !

  5. Ați uitat să precizați că obiectul este considerat de astronomi (ceilalți) ca fiind natural.

  6. Ceea ce face autorul articolului se numește apel la autoritate.
    Se prezintă pe două rânduri de ce crede savantul că e vorba de extratereștri și pe treizeci titlurile savantului.

  7. „Potrivit lui Haim Eshed, general israelian în rezervă şi profesor universitar, omenirea s-a aflat de mai mulţi ani în contact strâns cu rase extraterestre, însă acest lucru a fost ţinut secret deoarece s-ar fi considerat că ”omenirea nu este pregătită” pentru asta, scrie Jerusalem Post”….

  8. Oumuamua cred că era in rodaj cu primul motor electric. Se miscau repede … fie era gata masa si se răcea mămăliga fie pesajul nu era interesant ( nimic de vazut). Chiar dacă au fost văzuți nu putea fi alungați cu locomotivele 4×4 pe baza de cărbuni.