G4Media.ro

Un aspirant la preşedinţia Kazahstanului a fost eliminat din cursă după ce…

Un aspirant la preşedinţia Kazahstanului a fost eliminat din cursă după ce a picat testul lingvistic: ”A comis greşeli grave, în total 19: greşeli de punctuaţie, de stil şi altele”

Un aspirant la preşedinţia Kazahstanului, Zhumatai Aliev, care dorea să candideze din partea uniunii civice locale Demografia Populaţiei (‘Jalik Demografiyasi’), a picat testul de cunoaştere a limbii kazahe şi prin urmare Comisia Electorală Centrală l-a exclus din cursa electorală, relatează joi agenţia EFE.

”La lucrarea scrisă a comis greşeli grave, în total 19: greşeli de punctuaţie, de stil şi altele”, a explicat în faţa presei reprezentantul comisiei lingvistice a Comisiei Electorale Centrale, Adim Ahmetov.

El a precizat că fiecare pre-candidat a fost supus unui test alcătuit din trei subiecte, şi anume o compunere, lectura unui text literar şi elaborarea unui raport pe o temă la alegere. Acest ultim subiect nu a fost abordat de candidatul respins.

În urma evaluării, comisia a ajuns la concluzia că Zhumatai Aliev nu stăpâneşte suficient limba kazahă, astfel că el nu se poate înscrie în cursa prezidenţială.

Aceste alegeri au fost convocate după demisia lui Nursultan Nazarbaev, care a condus ţara timp de aproape trei decenii. Din cei opt candidaţi prezidenţiali, patru au fost desemnaţi de partide şi patru de organizaţii civice.

Foto: Palatul prezidențial din Astana, capitala Kazahstanului / Image by Lena1964 from Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Pe cand si la noi un test pentru viorica?

  2. Dacă num fi în opoziție Tele ar fi și el un mic Nazarbaeb

  3. Buna ideea
    Vrem si noi test de limba română pentru aspiranții la președenție, Parlament si guvern !!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.