G4Media.ro

Un apropiat al lui Dan Voiculescu, numit în fruntea ministerului ”paralel” al Transporturilor.…

Foto: Bogdan Pascu si Dan Voiculescu - (Agerpres / Vlad Stavrica)

Un apropiat al lui Dan Voiculescu, numit în fruntea ministerului ”paralel” al Transporturilor. Bogdan Pascu a condus in ultimii 6 ani compania de consultanta Consitrans, care are contracte cu CNAIR

Departamentul pentru dezvoltare, promovare şi monitorizarea proiectelor de investiţii în infrastructură, înființat luna trecută de premierul Dăncilă cu rolul unui adevărat minister ”paralel” al Transporturilor, va fi condus de consilierul de stat Bogdan Pascu, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial. Bogdan Pascu este cunoscut ca un apropiat al lui Dan Voiculescu, fiind vicepremier din partea partidului fondat de mogulul Antenei 3 și lucrând în trecut la mai multe firme controlate de acesta.

„Departamentul pe care l-am înfiinţat recent are în coordonare 12 proiecte de anvergură ale căror lucrări sunt atent monitorizate, astfel încât aceste proiecte să se realizeze în termene cât mai scurte”, declara Viorica Dăncilă la începutul ședinței de guvern de săptămâna trecută.

Înființarea Departamentului vine pe fondul eșecurilor guvernelor succesive PSD-ALDE de a realiza marile proiecte de infrastructură de transport.

De altfel, la începutul lunii iulie, odată cu revocarea șefului CNAIR, Narcis Neaga, Dăncilă arăta într-un comunicat de presă că a cerut Departamentului pentru monitorizarea proiectelor de investiții în infrastructură ”o analiză referitoare la stadiul mai multor proiecte de investiții în infrastructura de transport”.

Cine este Bogdan Pascu

Potrivit paginii sale de LinkedIn, Bogdan Pascu (fost vicepremier din partea Partidului Conservator în guvernul Tăriceanu) a condus în ultimii șase ani compania de proiectare și consultanță Consitrans, care are numeroase contracte cu Compania de Administrare a Infrastructurii, inclusiv pentru realizarea drumului expres Craiova – Pitești.

Într-un raport din 2016, care încerca să elucideze problemele apărute la lotul 3 al autostrăzii Orăștie – Sibiu, care a fost închis pentru reparatii la nici un an de la inaugurare după ce au apărut fisuri în asfalt, experţii CNAIR şi ai Corpului de Control al Ministerului Transporturilor arătau că „atât inginerul FIDIC Consitrans, cât şi inginerul FIDIC DRDP nu şi-au îndeplinit corespunzător obligaţiile prevăzute de serviciile de supervizare” şi că „firma de consultanță CONSITRANS ar fi trebuit să atragă atenţia constructorului Impregilo asupra terenului de fundaţie prin fazele determinante, prin studiile geotehnice analizate şi să nu permită aşternerea saltelei de piatră pe care a emis Raportul de Neconformitate”.

Bogdan Pascu a fost parlamentar din partea fostului Partid Conservator condus de Dan Voiculescu și a ocupat în 2006 și funcția de vicepremier în cabinetul condus de Călin Popescu – Tăriceanu. Bogdan Pascu a lucrat și la Antena 1 și Grivco, firme controlate de Dan Voiculescu.

Între 2012 și 2013 a lucrat în cadrul CNADNR (actuala CNAIR), în departamentul care se ocupa cu implementarea proiectelor cu finanțare externă, iar între 2012 și 2014 a condus Consiliul de Administrație al Autorității Metropolitane de Transport București.

Foto: Bogdan Pascu și Dan Voiculescu (Agerpres / Vlad Stavrica)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

 1. E greu sa ai stat functional in timp ce e subminat constant de PSD.

  • ce, asta mai e stat? asta e cosa nostra la putere. deja nu stiu cum mai dai caracatita la o parte. ei cu furatul si prostii cu munca.

 2. Știm…De 30 de ani sunt active rețelele subterane, instituțiile viciate, țesătura coruptă, nomenclatura rapace, relațiile mafiote, securismul lucrativ camuflat în business strategic, blaa,,blaa,,blaaa. de ce să ne mai mirăm?

 3. fostul puscarias felixescu, in loc sa plateasca prejudiciul si-a plantat soldatii peste tot.
  sa-i plateasca prostii si sa lucreze pentru el.

 4. Pai ce v.ati fi imaginat ca ar fi putut numi!? In realitatea paralela in care traiesc toti pesedistii si aldistii nu exista decat acesti indivizi. Doar nu va inchipuiti ca niste profesionisti seriosi care isi bazeaza carierele pe stiinta si experienta pot fi parte in gaștile astea. Probabil ca un consilier a venit cu numele asta, intorcand un serviciu si nici nu constientizeaza ca e ceva gresit. Cum dom’ne, il cunosc pe X. Am fost cu el la niste gratare, m.a ajutat cu ….. deci e om serios.

 5. Infractorii se ajuta reciproc in paguba tarii !!!

 6. Varanul WoiCulescu a simțit miros de babă proastă, aka Veorica, si acum își planteaza lipitorile, lingăii, precum Coiță !
  Avem un Stat capturat de mafioți! Nimeni nu intervine ?

 7. Cat mai suporta Romania sa o mai suga clanurile mafiote? Mai avem presedinte , opozitie , structuri judiciare?

 8. Azi-mâine vom afla că Guvernul României își desfășoară activitatea în studioul antenei 3, dacă tot apar acolo zi de zi expunându-și bilanțurile fastuoase, nu ar fi normal să activeze chiar acolo? Dacă nu este posibil acest lucru, vor fi angajați la Guvern toți lingăii și slugoii de pe la antenă. În opinia celor de la antena 3, o țară normală se construiește și funcționează după regulile propuse în acel studiou. Toți moderatorii de acolo sunt aleși pe sprânceană, corespund tuturor normelor de slugărnicie și supunere față de stăpân, fiind dispuși să se umilească în ultimul hal doar să-i facă pe plac celui ce îi are în custodie. Nu observați că periodic mai este angajat la Guvern sau în alte poziții câte unu de pe la antene? Aceasta este răsplata psd-ului față de televiziunea care se face preș în fața lor, care este capabilă de a dezinforma, manipula și de a-și umili publicul în cel mai josnic mod cu putință. Între cele două entități există o relație foarte strânsă, fiind caracterizate de aceleași trăsături de bază: nemernicia, impostura, manipularea, dezinformarea, penibilul suprem, parandărătul etc. Credeți că vandam voicurestul le dedică ode gratis? Să fim serioși! Individul amintit în articol, cu siguranță nu va fi ultimul agarici al turnătorului la securitate înregimentat în Guvern de cârpa lui dragnea! Vor urma și alții, stați pe fază!

 9. Două capete de p.lă !.

 10. Un criminal, un nenorocit!! La puscarie sa ajungi ! Mafia asta nu o sa tina la nesfârșit, tot la puscarie sfarsesti