G4Media.ro

Un alpinist spaniol de 81 de ani se pregăteşte să cucerească Himalaya…

Un alpinist spaniol de 81 de ani se pregăteşte să cucerească Himalaya ca omagiu adus victimelor COVID-19

Alpinistul spaniol Carlos Soria, în vârstă de 81 de ani, se antrenează pentru a cuceri unul dintre cele mai înalte vârfuri din lume, o provocare pe care doreşte să o dedice persoanelor vârstnice victime ale pandemiei de COVID-19, relatează joi Reuters.

„Pentru toţi cei care au dispărut din cauza acestei teribile pandemii, acestei teribile crize, vreau ca persoană în vârstă să le dedic (această provocare) lor”, a declarat Carlos Soria în faţa locuinţei sale din Munţii Sierra Guadarrama, la nord de Madrid.

În momentul în care restricţiile de călătorie îi vor permite, Soria speră să meargă în primăvară în Nepal pentru a escalada vârful Dhaulagiri (8.167m) din Himalaya.

După ce a cucerit 12 dintre vârfurile lumii de peste 8.000 de metri înălţime, Soria vrea să completeze lista cu Dhaulagiri şi Shishapangma pentru a deveni cel mai în vârstă alpinist care a cucerit 14 vârfuri ale lumii.

El a intenţionat să realizeze acest lucru la începutul anului, însă pandemia de COVID-19 l-a obligat să-şi amâne planurile.

Hotărât să-şi atingă obiectivul, el a profitat la maximum de măsurile de izolare pentru a dormi într-o cameră hiperbarică, o construcție care reproduce condiţiile atmosferice de la 5.000 de metri altitudine deasupra nivelului mării.

Soria îşi menţine abilităţile alergând la poalele abrupte ale munţilor şi folosind un piolet pentru a escalada un zid de alpinism improvizat în locuinţa sa.

„Cu toată această situaţie îngrozitoare în lume, să fiu izolat aici nu a fost cel mai rău lucru care se putea întâmpla. Sunt un alpinist veteran. Acum sunt puţin mai în vârstă. Cred că este o idee frumoasă să arăţi oamenilor de o anumită vârstă că nu ar trebui să abandoneze lucrurile doar din cauza vârstei lor”, a afirmat Carlos Soria.

Foto: Carlos Soria, alpinist spaniol în vârstă de 81 de ani / Sursa: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. altul care se gaseste sa le dea de lucru salvamontistilor. vezi-ma de treaba la 81 de ani, ca nu esti tu om de urcat pe Dhaulagiri.

  2. Mare Omagiu. Mai bine stai acasa si fumezi ceva bun, ca tot ai voie sa-ti cresti legal doua plante … Ajuta la articulatii …

  3. Altul dus cu pluta si lipsit de empatie. La 81 de ani te astepti sa fie intelept si cu orgoliul la cote minime/decente. Decat sa arunci un munte de bani cu camera barica, drumul, asigurarea, echipamentele, plata serpasilor, mai bine donezi bani intr-o zona direct legata de pandemie!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.