G4Media.ro

Un al şaselea poliţist din Memphis, ”eliberat din funcţie” după moartea lui…

Sursa Foto: Twitter

Un al şaselea poliţist din Memphis, ”eliberat din funcţie” după moartea lui Tyre Nichols

Un al şaselea poliţist din Memphis – implicat în arestarea brutală a lui Tyre Nichols, care a murit la trei zile după aceasta – a fost ”eliberat din funcţie”, anunţă Poliţia din Memphis, scrie presa americană, citată de News.ro

”El a fost eliberat din funcţie împreună cu ceilalţi” poliţişti, a anunţat o purtătoare de cuvânt a Poliţiei din Memphis, Karen Rudolph.

”Această anchetă este în continuare în desfăşurare, iar mai multe informaţii vor fi furnizate pe măsură ce ancheta avansează”, a dat ea asigurări.

Poliţia din Memphis a desfiinţat în weekend Unitatea „SCORPION”, însărcinată să patruleze în ”locuri cu infracţionalitate mare” în acest oraş şi care este implicată în arestarea brutală a lui Tyre Nichols.

Tyre Nichols, un tânăr afroamerican în vârstă de 29 de ani, a murit la 10 ianuarie, la trei zile după ce a fot bătut crunt de către poliţişti din Memphis, în timpul unei arestări.

O înregistrare video a arestării, făcută publică sâmbătă, a şocat profund opinia publică.

Preşedintele american Joe Biden, care a discutat cu familia lui Tyre Nichols, a îndemnat la manifestaţii paşnice.

Primii cinci poliţişti implicaţi au fost inculpaţi şi împotriva lor au fost formulate mai multe capete de acuzare, între care omucidere şi răpire.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...