G4Media.ro

Un nou ajutor aprobat de Guvern pentru Siria, destinat populaţiei afectate de…

Sursa foto: ILYAS AKENGIN / AFP

Un nou ajutor aprobat de Guvern pentru Siria, destinat populaţiei afectate de cutremurul din februarie / Ajutorul constă în bunuri de strictă necesitate: alimente, dispozitive medicale şi articole pentru adăpostire

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, convocat, luni, în sistem hibrid, de premierul Nicolae Ciucă, a aprobat acordarea unui ajutor umanitar Republicii Arabe Siriene, destinat sprijinirii populaţiei afectate de cutremurul major produs în data de 6 februarie pe teritoriul Republicii Turcia – Regiunea Gaziantep, relatează Agerpres.

Potrivit hotărârii CNSU, sprijinul se va acordă în baza solicitării de asistenţă umanitară iniţiat de Republica Arabă Siriană, prin Mecanismul European de Protecţie Civilă.

Ajutorul constă în bunuri de strictă necesitate – alimente, dispozitive medicale şi articole pentru adăpostire.

Acestea vor fi oferite de către statul român prin Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale şi, respectiv, Patriarhia Română.

Detaliile privind efectuarea transportului bunurilor vor fi stabilite între Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Comisia Europeană, iar transportul se va realiza pe cale aeriană cu sprijinul logistic al Ministerului Apărării Naţionale.

„Fondurile necesare executării misiunilor de asistenţă umanitară internaţională se alocă din bugetul Ministerului Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, din bugetul Ministerului Apărării Naţionale şi, după caz, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului. Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă va întreprinde demersurile necesare pentru rambursarea, după caz, a cheltuielilor eligibile din bugetul Mecanismului de Protecţie Civilă al Uniunii, conform prevederilor legale”, se precizează în hotărârea CNSU.

Conform hotărârii, ajutorul către Siria constă în lapte praf, conserve, saltele, tensiometre, glucometre, teste glicemie.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...