G4Media.ro

Un adolescent ucrainean de 16 ani, cel mai tânăr student al Universității…

Sursa foto: Știri Suceava

Un adolescent ucrainean de 16 ani, cel mai tânăr student al Universității din Suceava / A câștigat în acest an Olimpiada de Limba română din Ucraina

Un adolescent ucrainean, care are acum 16 ani şi 11 luni, este cel mai tânăr student al Universităţii Ştefan cel Mare din Suceava, relatează Agerpres.

Constantin Costaş este student în primul an la facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative, având ca program de studiu Dreptul European şi Internaţional.

El a absolvit, în vara acestui an, studiile la Liceul Alexandru cel Bun din Cernăuţi, înscriindu-se la universitatea din Suceava pe locurile rezervate românilor din Ucraina.

Pentru că studiile liceale în Ucraina includ doar 11 clase, Constantin Costaş a devenit student cu un an şi trei luni înainte de majorat.

„Sunt uimit de ce mi se întâmplă. Înainte credeam că şcoala şi universitatea sunt acelaşi lucru, dar acum observ cât de mult diferă. Simt că am multe de învăţat şi de înţeles. Am un avantaj în timp, dacă totul se termină cu bine. S-ar putea să fiu nu doar cel mai tânăr student, ci şi cel mai tânăr absolvent, ceea ce mă va ajuta să câştig câţiva ani în plus. Am dobândit mai multă încredere în mine. Înainte credeam că diferenţa de vârstă o să mă împiedice să mă integrez, dar n-aş putea spune că simt o mare diferenţă între mine şi colegii mei”, a declarat, pentru Agerpres, tânărul student ucrainean, care este câştigătorul ediţiei din 2023 a Olimpiadei de Limba română din Ucraina.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Tanarul cu cetatenie ucraineana pare a fi de etnie romana.