Colegiul German Goethe / Foto: INQUAM Photos - George Calin

ULTIMA ORĂ Scrisoare deschisă către președintele Iohannis, trimisă de profesorii Colegiului German Goethe din București: Profesorii au tot mai puține drepturi. Decența cadrului didactic este adesea confundată cu acceptarea abuzului / Nu vrem decât să ne continuăm munca în liniște, să ne putem proteja elevii

Profesorii Colegiului German Goethe din București îi cer susținerea președintelui Klaus Iohannis, printr-o scrisoare deschisă, în timp ce liceul este sub observația echipei corpului de control al ministrului Educației Ligia Deca. „Legislația în vigoare nu protejează școala, iar profesorii au tot mai puține drepturi. Decența cadrului didactic este adesea confundată cu acceptarea abuzului”, se arată în scrisoarea deschisă trimisă către Edupedu.ro și semnată de cei 90 de profesori ai Colegiului German Goethe. „Fără autoritatea educatorului, regulile jocului rămân simple declarații de intenție”, precizează profesorii.

Cele 90 de cadre didactice ale Colegiului cu predare în germană ca limbă maternă le transmit președintelui și ministrului Educației că „nu vrem decât să ne continuăm munca în liniște și să ne putem păstra credința că valorile noastre sunt și ale lumii. Vrem să ne putem proteja elevii, asupra cărora se răsfrâng consecințele acestei lipse de comunicare, înțelegere și încredere, tocmai cei în numele cărora se fac aceste demersuri”.

• Scrisoarea-manifest a profesorilor Colegiului Goethe vine după ce Corpul de Control al ministrului Educației Ligia Deca, fostă consilieră a președintelui Klaus Iohannis, a desfășurat mai multe controale la liceu, precedentele două vizite fiind urmate de demisii în bloc ale conducerii școlii formate din profesoarele Rodica Ilinca, Lipan-Weber Maria și Herbert Alexandru Beatrice, care aveau susținerea Formului Democrat al Germanilor din România, demisie venită ca reacție la atitudinea „umilitoare” la care au fost supuși de Corpul de Control al Ministerului Educației.

„În ultimii ani, viața de școală este animată de tipologii diverse de părinți, de la cei indulgenți care se vor reprezentanții unui «parenting» învățat, de obicei, după ureche și care satisfac în numele unei «libertăți suverane» orice dorință a copilului, la cei hiperprotectivi, care pun în ghiozdanul copilului telefonul mobil, deși știu că e împotriva regulamentului, sau cei tiranici, pentru care viața școlară este o goană permanentă după «recunoaștere» și note maxime. În toate aceste cazuri, PĂRINTELE ȘTIE MAI BINE decât profesorul cum trebuie să se transmită conținuturile către elevi, îl acuză de incompetență, manipulând informații diverse, amenințând cu «darea în presă», calomniind fără jenă, dat fiind faptul că legislația în vigoare nu protejează școala, iar profesorii au tot mai puține drepturi. Decența cadrului didactic este adesea confundată cu acceptarea abuzului”, spun profesorii Colegiului German Goethe din București, în scrisoarea deschisă adresată „președintelui profesor Klaus Iohannis” și ministrului Educației Ligia Deca.

1. Dictatura elevilor (și a părinților) ar trebui să ia sfârșit. Dacă nu, părinții să-și educe singuri copii.

2. cum?? nu s-a rezolvat asta cu ROMANICA EDUCATA?? de fapt la ce sa te astepti cand pui PSDNLUDMR si EDUCATIE impreauna ….
    shhh , nu-l deranjati pe IMPARAT , e concentrat pe chestii mai serioase .. asta cu educatia e deja rezolvata .. cum a rezolvat si sa scoata PEESEEDEE de la guvernare

3. PSD-PNL-UDMR sunt prea ocupați de deraierea democrației in România , AUR-SOS prea ocupați să colaboreze cu Rusia …
    Las’ că merge si-asa!