G4Media.ro

ULTIMA ORĂ Persoanele din Etapa a II-a vor fi reprogramate din 28…

ULTIMA ORĂ Persoanele din Etapa a II-a vor fi reprogramate din 28 ianuarie și vor fi înștiințate prin SMS și e-mail despre noile date și intervale orare/ Vaccinul Moderna va fi administrat de la 1 februarie

Vaccinul Moderna va fi administrat în România începând cu 1 februarie, anunță Comitetul Național de Coordonare a Activităților de Vaccinare. Rapelul pentru vaccinul fabricat de această companie se face la 28 de zile.

De asemenea, reprogramarea persoanelor incluse în Etapa a II-a de vaccinare din categoria de domenii esențiale va începe de joi, 28 ianuarie.

Toate persoanele ce vor fi reprogramate vor fi înștiințate prin SMS și e-mail unde vor fi specificate noile date și intervale orare pentru administrarea vaccinului.

De asemenea, prin e-mail vor primi o nouă recipisă care conține noile date de programare, existând, totodată, posibilitatea de vizualizare a recipisei în secțiunea „Programările mele”, direct în platformă.

Comunicatul integral al CNCAV:

”Pentru informarea opiniei publice și în vederea bunei gestionări și desfășurări a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, Grupul de comunicare al CNCAV face următoarele precizări:

Începând cu data de 1 februarie a.c., la nivelul centrelor de vaccinare din România, va începe administrarea vaccinului Moderna pentru care rapelul se realizează la 28 de zile.

Totodată, începând cu data de 28 ianuarie a.c., se pune în aplicare procesul de reprogramare a persoanelor incluse în Etapa a II-a de vaccinare din categoria domenii esențiale. Astfel, o persoană programată inițial pentru administrarea primei doze la data de 28 ianuarie va fi reprogramată la data de 8 februarie cu rapel la data de 8 martie (28 zile).

Sunt 35.304 persoane care aveau programare inițială în perioada 28 ianuarie – 11 februarie și care vor fi reprogramate la un interval de 10 zile.

În ceea ce privește reprogramarea persoanelor din Etapa a II-a din categoria domenii esențiale, aceasta se face prin intermediul platformei informatice, în ordinea realizării programărilor inițiale, la centrele de vaccinare unde acestea erau programate inițial. CNCAV a formulat deja noile cerințe operaționale către Serviciul de Telecomunicații Speciale, astfel încât procesul de reprogramare să se desfășoare optim.
Toate persoanele ce vor fi reprogramate vor fi înștiințate prin SMS și e-mail unde vor fi specificate noile date și intervale orare pentru administrarea vaccinului. De asemenea, prin e-mail vor primi o nouă recipisă care conține noile date de programare, existând, totodată, posibilitatea de vizualizare a recipisei în secțiunea „Programările mele”, direct în platformă.

Precizăm că pentru persoanele programate în Etapa a II-a, exceptând persoanele din domeniile esențiale, se menține același ritm de vaccinare. Vaccinarea continuă pentru persoanele din centrele rezidențiale, dializați, persoane nedeplasabile și cele fără adăpost.
CNCAV a transmis o informare către toate centrele de vaccinare privind aceste măsuri, precum și Procedura privind vaccinarea cu dozele Moderna, astfel încât ambele vaccinuri să fie utilizate în strictă conformitate cu caracteristicile fiecărui tip de vaccin pentru populația planificată.

Vă asigurăm că CNCAV și toate instituțiile implicate în organizarea și desfășurarea campaniei de vaccinare depun cu toată responsabilitatea eforturi pentru ca fiecare persoană programată să beneficieze de vaccin”, transmite CNCAV.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. CIORDITORUL CONDAMNAT PENAL badalau, vais LA CURTEA DE CONTURI SI-A FACUT CIRCUIT SEPARAT DE VACCINARE ?

  CEL CARE I-A SEMNAT DIPLOMA DE NEPLAGIATOR „LEGIUITORULUI” iordache, presedintele academiei – 500 000 de lei pe an numai de la academie SI-A FACUT SI EL CIRCUIT SEPARAT?

 2. Categoriile esentiale ar trebui pur si simplu mutate in categoria a 3-a. Nu exista nicio justificare stiintifica ca acestea sa ia locul altora, care au risc crescut de deces, in caz de infectare!!

  Este pentru ca statul isi imparte cetatenii, dupa afilierea politica, in caste.

 3. Rândul unu de la domeniile esențiale trece in locul rândului doi din Etapa 1, și rândul doi de la domeniile neesențiale trece in locul rândului unu din Etapa II.

  Ați ințeles ? Că nu repet de două ori pentru o babă surdă …

 4. Stiti care e norocul nostru? Ca trebuie facut doar o data, ca altfel si-l faceau politicenii si pilosii saptamanal si noi niciodata!

 5. Nu e nici un noroc! Că nu trebuie făcut doar o data atâta timp cât după administrare ai anticorpi doar câteva luni!
  Nici un luminat nu ne-a spus încă pe ce perioadă vom avea anticorpi, cum de altfel nu ne-au spus încă dacă toți vom avea anticorpi, că din câte știm din toți cei ce au contactat covid-19 nu toți au făcut anticorpi!
  Da poate ne spun reprezentanții Phaiser și ne mai spun și de ce in perioada de testare a vaccinului s-a renunțat la administrarea celei de-a doua doze la copiii cu vârsta între 12-16 ani, și cum au monitorizat Rapelul timp de 24 de luni până la scoaterea pe piață la un vaccin pentru o tulpina apărută de 12-14 luni, sau poate de ce nu sau făcut teste pe persoane cu vârsta peste 57 de ani, deșii acum aceste persoane sunt vaccinate și ce părere au geriatrii despre asta și despre reacțiile adverse precum febră la această categorie de vârstă!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.