G4Media.ro

ULTIMA ORĂ Erdogan anunță că Turcia a decis începerea procesului de ratificare…

Sursa foto: Turkish Presidency (tccb.gov.tr)

ULTIMA ORĂ Erdogan anunță că Turcia a decis începerea procesului de ratificare a aderării Finlandei la NATO: Alianța „va deveni și mai puternică” / Președintele Niinistö: „Aderarea nu este completă fără Suedia”

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a anunțat vineri că Turcia va începe procesul de ratificare în parlament a candidaturii Finlandei la aderarea la NATO, după ce această țară a luat măsuri concrete pentru a-și respecta promisiunile față de Ankara, relatează Reuters, citată de The Guardian.

În cadrul unei conferințe de presă cu omologul său finlandez, Erdoğan a declarat că Turcia va continua discuțiile cu Suedia pe teme legate de terorism și că oferta de aderare la NATO a Suediei va depinde direct de măsurile luate.

Potrivit Reuters, Erdoğan a declarat că a dat Suediei o listă cu „120 de teroriști” pe care autoritățile suedeze trebuiau să-i repatrieze în Turcia și că nu au reușit să facă acest lucru.

Sauli Niinistö, președintele Finlandei, a declarat că a înțeles mai devreme că Turcia va aproba candidatura Finlandei și că „acest lucru este important pentru Finlanda”. Dar el a mai spus că „aderarea Finlandei la NATO nu este completă fără Suedia”.

Erdoğan a declarat că speră ca procesul să fie finalizat înainte de alegerile din mai.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. Să vedem ce face țărișoara rusofilă a lui Viktor Orban, acum că a rămas singurică 😀

 2. > aderarea nu e completă fără Suedia

  Păi, e simplu: Suedezii să-i dea sultanului ce vrea.
  Turcia are o listă cu 120 de membri PKK (organizație teroristă atât conform DoD cât și conform Uniunii Europene) pe care-i vrea și care aceștia se ascund în Suedia. Mai mult, SÄPO (serviciul de intelligence al Suediei) a descoperit și oprit deja două rețele de membri PKK ce finanțau activități teroriste din Suedia.

  De-aia Suedia nu e încă primită. Și Erdogan are dreptate. Și următorul președinte (presupunând că Erdogan va pierde alegerile) va cere aceleași lucruri.

  Lucruri similare i-au fost cerute și Finlandei (doar că Finlanda avea mai puțini membri PKK pe teritoriu). Finlanda s-a conformat și la schimb Turcia îi ratifică aderarea. E simplu.

  Ungaria o să le ratifice ambele țări în timpul actualei sesiuni parlamentare. Mingea e la Stockholm, nu la Ankara sau Budapesta.

  • Nu e nevoie să predea dictatorului Erdogan pe nimeni Suedia.
   „aderarea nu e completă fără Suedia” e doar o declarație de susținere, dar Suedia nu are graniță cu Ruzzia, doar aderarea Finlandei contează. Cum ar putea ajunge Rusia în Suedia cu Finlanda membru Nato ?

  • Geografia e importantă.

  • @antiUSL nu sunt de acord că ”doar” aderarea Finlandei contează. E important să intre amândouă și vor intra amândouă până la urmă.

   Însă, dictator-nedictator, cererea Turciei este una rezonabilă (confirmată și de serviciul de informații suedez, de tratatele UE, de clasificările DoD ale Partenerului Strategic și de cine vrei tu). Un ipotetic președinte Kılıçdaroğlu după luna mai nu va schimba această opinie, ai să vezi (doamne-ajută să piardă Erdogan alegerile).

 3. E o greseala a Turciei sprijinul pentru integrarea in NATO a Finlandei !. Asa Finlanda va fi cu ,,mainile legate” in scopul de a Declara Razboi Uniunii Sovietice ! .
  (Nu e normal si practic ca un stat sa intre in NATO si apoi imediat sa atace Uniunea Sovietica !)
  Finlanda are acum o pozitie exclusivista de non-membru NATO si cu Capabilitate de Atac asupra Liniei de Cale Ferata sovietice spre Murmansk !.

  • Simultan s-ar fi obtinut si blocarea trecerii vaselor sovietice de transport prin Baltica. Astfel, (direct in Uniunea Sovietica cu acces la Calea Ferata) s-ar putea intra cu vase de transport numai prin Vladivostok !. Ucraina ar fi mult ajutata de o intrare in Razboi a Finlandei pentru ca Putin ar fi silit sa mute trupe din Ucraina in Scandinavia.