G4Media.ro

ULTIMA ORĂ Al cincilea set de sancțiuni pentru Rusia propus de UE:…

Sursa foto: European Parliament / Alexis HAULOT

ULTIMA ORĂ Al cincilea set de sancțiuni pentru Rusia propus de UE: interdicție la importul de cărbune rusesc, excluderea din piețele financiare a unei mari bănci, interzicerea navelor rusești în porturile UE

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat marți al cincilea set de sancțiuni pentru Rusia propus de executivul european. Pachetul de sancțiuni cuprinde interdicția importului de cărbune rusesc, excluderea din piețele financiare a unei mari bănci, interzicerea navelor rusești în porturile UE, interdicții la import de lemn și ciment din Rusia.

Propunerea Comisiei Europene trebuie aprobată de Consiliul UE (format din miniștrii statelor membre) pentru a intra în vigoare.

Anunțul integral al Ursulei von der Leyen:

Acest al cincilea pachet de sancțiuni are șase piloni. În primul rând, vom impune o interdicție asupra importurilor de cărbune din Rusia, în valoare de 4 miliarde de euro pe an. Acest lucru va reduce o altă sursă importantă de venituri pentru Rusia.

Al doilea: o interdicție totală a tranzacțiilor pentru patru bănci rusești cheie, printre care VTB, a doua cea mai mare bancă rusă. Aceste patru bănci, pe care acum le decuplăm complet de pe piețele financiare internaționale, au o cotă de piață de 23 % din sectorul bancar rusesc. Acest lucru va slăbi și mai mult sistemul financiar al Rusiei.

În al treilea rând: interzicerea accesului navelor rusești și a navelor operate de ruși în porturile UE. Anumite excepții vor acoperi produsele esențiale, cum ar fi produsele agricole și alimentare, ajutorul umanitar, precum și energia. În plus, vom propune o interdicție pentru operatorii de transport rutier ruși și belaruși. Această interdicție va limita drastic opțiunile industriei rusești de a obține bunuri esențiale.

În al patrulea rând: alte interdicții specifice de export, în valoare de 10 miliarde de euro, în domenii în care Rusia este vulnerabilă. Acestea includ, de exemplu, calculatoare cuantice și semiconductori avansați, dar și utilaje sensibile și echipamente de transport. Prin aceasta, vom continua să lovim baza tehnologică și capacitatea industrială a Rusiei.

În al cincilea rând: noi interdicții specifice de import, în valoare de 5,5 miliarde de euro, pentru a tăia fluxul de bani al Rusiei și al oligarhilor săi, pentru produse de la lemn la ciment, de la fructe de mare la băuturi alcoolice.

A șasea: luăm o serie de măsuri foarte specifice, cum ar fi o interdicție generală a UE privind participarea companiilor rusești la achizițiile publice din statele membre sau excluderea oricărui sprijin financiar, fie el european sau național, pentru organismele publice rusești. Pentru că banii europeni din taxe și impozite nu ar trebui să ajungă în Rusia sub nicio formă.

În cele din urmă, propunem, de asemenea, alte liste de persoane ce vor fi sancționate.

Dar asta nu este tot. Lucrăm la sancțiuni suplimentare, inclusiv la importurile de petrol, și reflectăm asupra unora dintre ideile prezentate de statele membre, cum ar fi taxe sau canale de plată specifice, cum ar fi un cont escrow.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

21 comentarii

 1. Rahat cu apa rece,pe scurt astea sunt noile sanctiuni ale neterminatilor bruxelezi.🙃

  • interzis si import de banane din rusia. 4 banci opereaza inca din care una e cotata la 25% in rusia adica treaba merge in continuare. Or sa apara chinezi care vorbesc doar rusa.

  • Știti cum e vorba: cine zice, ăla e. Blocarea totală a unor bănci care reprezintă un un sfert din sistemul bancar rusesc, blocarea transporturilor maritime, importuri de 10 miliarde euro, adică bani care nu mai a nu ajung la ruși, exporturi de alte 10 miliarde, adică tehnologie care nu mai ajunge la ruși, toate astea vi se par apa de ploaie? Dvs ați citit articolul sau doar vorbiți aiurea? Și, mă rog,care sunt sugestiile, ce credeți că ar mai trebui blocat?

  • Noroc ca tru esti altundeva astefel de erai in Rusia ai fi vazut efectele. 🙂

 2. Asa este cand ai mintea in Strula.
  La mintea ta razboaile se tin cu rachete si tancuri.
  Gresit taticule.

 3. Slabe sanctiuni! Preferam sa platim inflatie de 200% decat sa fim slavii economici ai mujicilor cirminali ai lui Putler!

  • Nu e chiar asa, ca nu vor fi toti de acord. O sa iasa lumea in strada si razboiul din Ucraina uitat pentru ca in burta noastra sa bagam mici si bere…

  • Da, dar trebuie sa fim pregatiti sa platim 16 lei/litru de benzina. Aici e tragedia. Ca nu poti sa le impui sanctiuni drastice fara sa fii si tu afectat masiv in cazul asta. In lume nu sunt asa multi producatori de petrol sau aia care sunt nu pot/nu vor sa produca mult mai mult ca sa mentina pretul la petrol. Si oricum, Rusia va gasi supape. China si India abia asteapta sa ia cu discount. Mai degraba vad oportunitatea de embargou la gaze. E foarte greu pentru rusi sa transfere gazele la altii, nu faci conducte asa repede.

  • Nu e nevioe ca sunt deja terminati, nici sa isi plateasca datoriile luna asta nu mai au. 🙂

  • @yoyo tu inca nu ai fugit, tu crezi ca glumim? 🙂

 4. Fraiere plătește tu 200%,ca eu nu vreau sa plătesc nimic în plus pt războiul altora, sunteți copii dacă credeți ca pot opri Rusia asa, cât consuma acum Europa tote se vor duce spre India, Pakistan, China și Turcia, Ungaria, Serbia.etc.. Nu mai credeți tot ce zboară din partea LGTB din Europa.

  • Ești cu capul omule?
   Pakistan și India și Turcia la un loc nu au nici măcar 50 la suta din pibul UE, vrei sa fi toată viata după cum dictează Rusia?
   Sa ști și tu ca aici e mai mult decât Ucraina, e vorba de tot continentul European , peste 7,8 ani vedem iar alt Război în care Rusia intra ca asa vor ei și asa Rusia va întra în fiecare țară și vor avea de suferit milioane de oameni, copii, bătrâni, dacă nu e oprit acum.

 5. Al doilea: o interdicție totală a tranzacțiilor pentru patru bănci rusești cheie, printre care VTB, a doua cea mai mare bancă rusă. Aceste patru bănci, pe care acum le decuplăm complet de pe piețele financiare internaționale, au o cotă de piață de 23 % din sectorul bancar rusesc. Poate pare puțin dar se adunata restul si nu mai e așa puțin.

 6. Ursula o femeie cu o mentalitate rece , frumoasă, deșteaptă, este îngerul uniuni europene. Unde sunt postaci aur și alți ruși pierduți pe aici plus câțiva pesedisti supărați care mâncați cu două mâini ca.ca despre Ursula femeia minune gen terminator?

 7. Sunt terminati si in scurt timp o sa se vada. 🙂

  • Ce-mi mai place despre voi, adevaratii fii ai mamei Omida! Un sentiment de deja vu nu va incearca? „Sunt terminati” spuneti de vreo luna si, ce sa vezi, ai dreaku rusi nu se mai termina! Eu zic mai bine sa stati linistiti la locurile voastre, sa terminati voi berea si micii fiindca, cum sa va zic…chiar n-ati priceput nimic! Doar aveti impresii. Pariu? Mai vorbim peste o luna 😎

 8. Cate orori facute de rusi mai trebuie descoperite ca UE sa ia masuri adevarate, in urma carora sa se intrerupa brusc si total alimentarea masinii de razboi rusesc ?
  Au fost decuplate cateva banci de la SWIFT, dar nu toate, a fost blocata o parte din rezerva bancii centrale ruse, dar nu toata, vor fi interzise unele nave in porturile UE, dar nu toate, se va renunta la carbunele rusesc, dar vom cumpara in continuare petrol si gaze. Masuri cosmetice; nu-i de mirare ca putin ii desconsidera pe europeni.
  Intrerupeti odata toate schimburile cu Rusia, vom avea cativa ani de stagnare economica, dar vom porni pe baze bune

  • Gândește-te ca noi am pierde Banca Transilvania, BRC, BRD si ING spune ti se pare puțin sincer, sa ramai doar cu CEC e ok?

 9. A fost odata ca niciodata…si ce bine era daca nu era, un popor de o…un popor mioritic care, prin perioada anilor ’40 a luat la greu in cap niste bombe, mai ales in capitala tarii dar si in capitala rafinariilor petroliere. Bombele erau atat de „eliberatoare”, incat a eliberat in Rai cateva mii de romani. Cativa ani dupa aceea, urmasi ai celor bombardati la greu au inaltat statui si au slavit pe aviatorii „eliberatori” care proveneau dintr-un mare popor „eliberator”. Care mai „eliberase” niste japonezi, vietnamezi, coreeni, sarbi, irakieni, sirieni, libieni, afgani, samd. Fiindca ocupatia lor de baza este „eliberarea” altora…

 10. Si tu Ursula?!