G4Media.ro

UEFA: Folosirea însemnelor „Ungaria istorică” va atrage sancțiuni disciplinare

sursa foto: captura video Fevernova/ youtube

UEFA: Folosirea însemnelor „Ungaria istorică” va atrage sancțiuni disciplinare

La solicitarea RFI România, UEFA a adus clarificări cu privire la folosirea simbolurilor  Ungariei Mari de către fanii maghiari, la meciurile echipei naționale de fotbal.

Iată răspunsul trimis de UEFA întrebărilor RFI România:

UEFA a luat la cunoștință informațiile apărute în presă potrivit cărora ar fi aprobat utilizarea steagurilor și bannerelor „Ungaria istorică” la meciurile din cadrul competițiilor UEFA.

 Pentru evitarea oricărui dubiu, UEFA nu a aprobat în niciun moment utilizarea unor astfel de steaguri sau bannere, iar prezența unor astfel de bannere poate duce la consecințe disciplinare. Federația maghiară de fotbal a fost informată în mod corespunzător în acest sens și i s-a recomandat, de asemenea, să ia măsurile necesare pentru a evita ca aceste bannere să fie afișate la meciurile UEFA. 

În cazul în care este raportată afișarea unor astfel de steaguri/bannere, aceasta intră în competența organelor disciplinare ale UEFA, pentru a evalua problema și, eventual, pentru a impune sancțiuni disciplinare în conformitate cu Regulamentul disciplinar al UEFA„.

Potrivit Federației ungare, citată de publicațiile Nemzeti Sport și Hungary Todat, atât UEFA cât și FARE (organismul european de luptă contra rasismului în fotbal) au recunoscut că harta istorică a Ungariei și culorile benzii Árpád nu constituie în sine un comportament rasist, dar că acest lucru nu se aplică și altor simboluri și inscripții de pe drapel sau sloganurilor suporterilor.

Subiectul a stârnit reacții puternice de dezaprobare în România și inclusiv lideri politici s-au pronunțat vehement împotriva deciziei forului european.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Bai, ce rai sunt ăștia de la UEFA, ataca libertatea de exprimare.

  2. Deci Burleanu, ca de obicei nu stie citi printre rânduri: „UEFA nu a aprobat în niciun moment utilizarea unor astfel de steaguri sau bannere, iar prezența unor astfel de bannere poate duce la consecințe disciplinare.“ Deci sa interpretam (a facut-o un membru FARE – Football Against Racism in Europe). DA UEFA NU A APROBAT utilizarea acestora, dar nici nu le-a interzis in mod explicit. (Caci UEFA nu aproba bannere.) „prezența unor astfel de bannere poate duce la consecințe disciplinare.“ Deci subliniez POATE DUCE. Numai ca UEFA va decide numai pe baza unei seiszari FARE. Dar FARE a clarificat ca bannerul cu ungaria mare (scris cu litere mici in mod voit) in sine fara inscriptii rasiste nu este considerat un simbol rasist, deci un banner cu ungaria mare de culoare rosu alb verde PUR SI SIMPLU NU VA FI RAPORTAT daca nu poarta inscriptii rasiste. Iar daca totusi UEFA va hotara ca acel steag este purtator al unui mesaj politic va fi mentionat dar NU CA COMPORTAMENT RASIST ci ca MESAJ POLITIC, deci va atrage maxim amenda.) Dar ce sa vi-l caracterizez eu pe Burleanu. Nu se vede rezultatul muncii sale pe situatia lamentabila a fotbalulu Romanesc? Ca cu scrisori de acest gen nu se obtin calificari la EURO.