G4Media.ro

UEFA a deschis acțiuni împotriva Federaţiei Engleze de Fotbal, în urma tulburărilor…

Sursa foto: Wembley Stadium connected by EE / Facebook

UEFA a deschis acțiuni împotriva Federaţiei Engleze de Fotbal, în urma tulburărilor provocate de suporteri în timpul și după meciul din finala EURO 2020

Oficial, UEFA a deschis proceduri disciplinare pentru încălcări ale securităţii la finala Euro 2020, care a avut loc, duminică, între Anglia şi Italia,relatează news.ro, citând BBC.

Federaţia Engleză de Fotbal (FA) trebuie să răspundă la patru acuzaţii, privind comportamentul suporterilor. Acestea se referă la tulburări provocate în timpul imnului naţional, la invadarea terenului de către o persoană, la aruncarea de obiecte şi la folosirea de materiale priotehnice de către fani.

„Separat, un inspector de etică şi disciplină al UEFA a fost desemnat pentru a efectua o investigaţie disciplinară asupra evenimentelor care implică suporteri şi care au avut loc în interiorul şi în jurul stadionului”, a transmis forul european.

Directorul executiv al FA, Mark Bullingham, le-a cerut iertare spectatorilor care au dovedit un comportament civilizat și care au fost afectaţi de incidentele provocate de fanii agresivi, declarând că echipele de securitate „nu au mai văzut niciodată aşa ceva”.

Bullingham a declarat, luni, că federaţia va efectua o analiză completă după ce un „număr mare de huligani beţi” a încercat să intre pe Stadionul Wembley fără bilete. El a spus că FA va colabora cu poliţia pentru a interzice accesul persoanelor care au forţat intrarea pe arenă şi pentru a preveni ca astfel de evenimente să se mai repete.

Purtătorul de cuvânt oficial al prim-ministrului Boris Johnson i-a criticat pe cei care au asaltat stadionul fără bilete: „Aceste scene au fost inacceptabile şi condamnăm violenţa, comportamentul antisocial şi abuzul în termenii cei mai puternici posibili”.

UEFA estimează că cel puțin 5.000 persoane fără bilet au pătruns pe Stadionul Wembley, la finala Euro-2020, informează dailymail.co.uk, conform news.ro.

Sursa foto: Wembley Stadium connected by EE / Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Mizerie englezească în acțiune.De 1000 de ani obișnuiți să obțină numai prin crime și jaf

  2. Ce treaba are UEFA cu ce intampla dupa meci?

  3. Anglia a ajuns in finala dupa ce a fost favorizata pe fata de arbitru. O calificare rusinoasa numai ca si soarta s-a intors impotriva lor. Le-a dat golul devreme sa se bucure si i-a omorat lent pe final cand 3 fotbalisti de culoare au ratat. Cum se leaga lucrurile soarta a impuscat mai multi iepuri deodata. Englezii au dat din ei tot ce a fost mai urat si-au atat proprii fotbalisti, mai ales pentru ca sunt de culoare. Niste primitivi cu ifose coloniale. Nu am sa uit cand am vizitat Londra la inceputul anilor 90 si ghidul roman a spus cu admiratie uitati-va cat au furat astia de la altii de-a lungul secolelor. Cat adevar, catedrale, constructii, facute prin suferinta, furt de resurse, morti. Asa s-au cladit imperiile unii saraci opinca cam cum au fost si romanii. In zona asta am fost calariti din toate partile d-asta nu s-a lipit nimic si la noi. Napoleon fura sarea, Traian aurul si tot asa.