G4Media.ro

UE va oferi 25 de milioane de euro suplimentari pentru a sprijini…

sursa foto: Armata Ucrainei

UE va oferi 25 de milioane de euro suplimentari pentru a sprijini Ucraina în procesul de deminare a teritoriilor eliberate 

Uniunea Europeană va oferi 25 de milioane de euro suplimentari pentru a sprijini Ucraina în deminarea teritoriilor eliberate, ocupate temporar de forțele armate ruse, a anunțat vineri șeful diplomației europene Josep Borrell, relatează CNN.

„În teritoriile eliberate de forțele armate ucrainene se găsește o mare răspândire de mine și alte muniții explozive. Vom oferi până la 25 de milioane de euro pentru a sprijini eforturile de deminare în aceste zone aflate în pericol. Protejarea civililor și a mijloacelor lor de trai este o prioritate”, a declarat Borrell în marja summitului UE-Ucraina care are loc la Kiev.

Aceste fonduri se adaugă la cele 18 milioane de dolari alocate în 2022 în acest scop, a declarat pentru CNN un purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

Finanțarea va include echipamente esențiale pentru operatorii de stat ucraineni de acțiune împotriva minelor și va sprijini capacitățile autorităților ucrainene de a gestiona eficient sectorul național de acțiune împotriva minelor, a precizat vineri serviciul diplomatic al UE într-un comunicat de presă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Care teritorii eliberate ??? :))))))))

  2. Tarilor riverane Marii Negre ofera UE fonduri pentru demninarea marii de minele puse de ucraineni?