G4Media.ro

UE nu e de acord cu instituirea sancțiunilor împotriva Iranului. În urma…

UE nu e de acord cu instituirea sancțiunilor împotriva Iranului. În urma unei ședințe tensionate cu americanii, la ONU, o comisie mixtă se va întruni la 1 septembrie, în Viena

O reuniune a comisiei mixte prevăzute de acordul nuclear iranian (JCPOA) va avea loc la Viena pe 1 septembrie, au anunţat vineri serviciile externe ale Uniunii Europene. Decizia vine în urma unei ședințe tensionate la ONU între americani şi europeni – relatează AFP, conform Agerpres.

Comisia va fi prezidată de UE şi îi va reuni pe reprezentanţii Chinei, Franţei, Germaniei, Rusiei, Regatului Unit şi Iranului, se precizează într-un scut comunicat al diplomaţiei europene.

Anunţul intervine după ce Uniunea Europeană şi alte mari puteri au respins demersul SUA, de joi, de a activa procedura controversată de reinstituire a sancţiunilor internaţionale împotriva Iranului.

Washingtonul a ieşit în 2018 din acordul internaţional privind sectorul nuclear iranian şi majoritatea celorlalte ţări contestă pe plan juridic capacitatea americanilor de a se prevala de statutul de „participant” la acordul de la Viena din 2015, aşa cum au făcut joi.

Rezoluţia Consiliului de Securitate care a sprijinit acordul îi desemna ca participanţi pe toţi semnatarii iniţiali, respectiv SUA, China, Rusia, Franţa, Regatul Unit, Germania şi Iran.

Donald Trump consideră acordul nuclear dezastruos și a promis să obţină unul mai bun, exercitând o „presiune maximă” asupra Teheranului, reintroducând şi chiar înăsprind toate sancţiunile americane. Drept ripostă, autorităţile iraniene au început să revină asupra angajamentelor lor nucleare, în special în ceea ce priveşte îmbogăţirea uraniului.

Tonul a fost ridicat la ONU joi, şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo mergând până la acuza Franţa, Regatul Unit şi Germania că „au ales să se alinieze cu ayatollahii”, aflați la putere în Republica Islamică.

Teheranul a denunţat iniţiativa americană vizând restabilirea sancţiunilor internaţionale până acum suspendate împotriva Iranului în baza acordului nuclear, afirmând că se bazează pe ONU pentru a contracara planul Washingtonului.

Sursa Foto: Captura/ program nuclear Iran

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. E ridicol sa crezi ca Donald Trump stie ce face, cand aproape 4 ani a mers din esec in esec.

  • Ăsta nu e jocul “roșcovanului” nu îl duce mintea. Stai liniștit că alții sunt cei ce joaca pe tabla de șah in problema nucleară iraniană

  • Tampitule, iran deal e dovedit un dezastru, cu un Iran sub dictatura islamista si bombe atomice platite de Obama. Comunist idiot

 2. Nu e prima dată când reprezentantii UE încurajază terorismul.

  • Alo … domnita de la institutu Levantului! Dumneavostra nu erati in solda lui Vladimir Ilici Putin?
   Sau mergeti cu cine plateste mai bine? Vedeti sa-i spuneti lui domnu Trump sa puna banii pe noptiera inainte. Ca dupa nu ii mai vedeti si ramaneti cu botoxul umflat.

 3. Asta e ideea lui ala, oare cum dracu-l cheama?
  A da: Trump, ce nu mai vrea sa plateasca nimic din cele angajate de SUA inainte de el?
  Nu ma mir, pentru ca asa facea si cu prostituatele. De aceea, de acuma, trebuie sa puna banii pe noptiera inainte.

 4. Si Romania va participa la acest summit international. In preziua Summitului, Aurescu va trimite un tren de badante. Se estimeaza ca delegatia romana va ajunge la timp pentru igienizarea veceurilor vieneze.

 5. Celui de-al IV-lea Reich ii place cu Putin, Iran, Erdogan, Jinping etc se simt ca la ei acasa, nu e de mirare avand in vedere ca Merkeoglu e la fel de longeviva la putere in “democratia originala” a nemtilor ca prietenii mai sus entionati

  • UE o curvă politică vrea să fie pe scările bisericii, dar cu teșchereaua plină, o să și- o ia în bot cum a mai pățit- o, n- a învățat că nu poți conta pe înțelegeri cu astfel de specimene

 6. U.E. a mai făcut greșeli.

  Unele mai mici, cum ar fi – delăsarea sau neglijarea (unui Continent întreg) în a-și crea o Armată Unică, Europeană; o greșeală, mai mică…

  …Altele mai mari (sau mari de tot) – ca cea prin care a facilitat calea transformării Continentului într-o enclavă islamică.

  Dar asta nu e singura greșeală mare, a U.E. că mai avem una, în desfășurare. Ca cea de acum, cu lăsarea Iranului fără sancțiuni.
  Care se pare că nu doar că va produce „anumite efecte” ci cu mult mai mult: reacții în lanț, care vor atrage după ele și evenimente .. pe măsură, unice ca amploare, ca intensitate și ca importanță.
  Deciziile Europei versus Iran, așa cum sună ele potrivit articolului, pot să coste scump pe mulți; dacă nu chiar – întreaga umanitate..

  Din păcate însă dată fiind (nu doar „tendința culturală” secularizată a bătrânului continent, ci mult mai mult decât atât) schimbarea majoră de macaz înspre Secularism a europenilor, pare să le blocheze percepția sau/și capacitatea (Uniunii) DE A VEDEA.

  „Fațete nevăzute” ale Întregului, sau „necunoscutele ecuației”.

  Și anume, realitatea de importantă covârșitoare cu Iranul, în toată amploarea ei.
  Astfel, Coreea de Nord pare a fi un pericol aproape inexistent – pe lângă Iran: nu pentru că Iranul ar întrece NK în armament sau disciplină, nu – ci îi întrec în.. fanatism – regimul de la Teheran, având o unică și precisă preocupare: ștergerea Israelului, de pe Harta Lumii !

  În plus, nu-i un Secret de Stat faptul că multă lume îi urăște pe evrei. (De aici, probabil și curentul care trage în calea sa, tot ce apucă la nivel global – inclusiv când vorbim despre decizii politice; dar asta e o altă temă, și nu vrem ca cineva să ne sară’n cap zicând că-s speculații). Ideea e că antisemitism a existat dintotdeauna iar pe fondul acestuia – s’au luat într’un moment sau în altul și decizii politice, „în vâltoarea curentului”.

  Acum .. În contextul evenimentelor focusate pe mișcările Iranului (că despre ei și despre europeni e vorba) lăsarea acestuia în voie, cu intențiile vădite pe care le are, și anume, distrugerea Israelului, ar costa foarte scump multe națiuni – dacă nu Lumea întreagă (cu implicații la scară planetară).

  P.S. Demn de reținut:

  Zaharia, 14
  ” 1. Iată, vine ziua Domnului, când prăzile tale vor fi împărțite în mijlocul tău.
  2. Atunci voi strânge toate neamurile la război împotriva Ierusalimului. Cetatea va fi luată, […] dar rămășița poporului nu va fi nimicită cu desăvârșire din cetate.
  3. Ci Domnul Se va arăta și va lupta împotriva acestor neamuri […]
  4. Picioarele Lui vor sta în ziua aceea pe Muntele Măslinilor, care este în fata Ierusalimului, spre răsărit; Muntele Măslinilor se va despica la mijloc, spre răsărit și spre apus, și se va face o vale foarte mare: jumătate din munte se va trage înapoi spre miazănoapte, iar jumătate, spre miazăzi.
  5. […] Și atunci va veni Domnul Dumnezeul meu […]
  6. În ziua aceea, nu va mai fi lumină; stelele strălucitoare se vor ascunde.
  7. Va fi o zi deosebită, cunoscută de Domnul, nu va fi nici zi, nici noapte, dar spre seară se va arăta lumina.
  […]
  9. Și Domnul va fi Împărat peste tot pământul. În ziua aceea, Domnul va fi singurul Domn, și Numele Lui va fi singurul Nume.
  10. Toată țara va ajunge ca șesul Iordanului […] iar Ierusalimul va fi înălțat și va rămâne liniștit la locul lui […]
  11. Ei vor locui în el și nu va mai fi niciun blestem în el; Ierusalimul va fi liniștit.
  12. Dar iată urgia cu care va lovi Domnul pe toate popoarele care vor lupta împotriva Ierusalimului: le va putrezi carnea stând încă în picioare, le vor putrezi ochii în găurile lor și le va putrezi limba în gură.
  13. În ziua aceea, Domnul va trimite o mare învălmășeală în ei; unul va apuca mâna altuia și vor ridica mâna unii asupra altora.[…]”

  • @Mirror – Bravo, mă bucur că, în sfârșit cineva ia în calcul și profeția biblică. Goliații se strâng si se umflă în pene, dar un David susținut de Dumnezeu îi va răpune pe toți.

 7. Dealul lui Obama cu Iranul era cam asa: va dam niste munti de bani daca promiteti ca stopati, pentru o vreme dezvoltarea de arme nucleare.
  Iranienii au luat banii si si-au vazut linistiti de treaba, strigand periodic “Moarte Americii” si “Moarte Israelului” in parlamentul tarii, arzandu-le steagurile etc.
  Iar acum desteptii astia de Macron si Merkel o sa continue acesta intelegere dezastruasa a lui Obama.
  Exact ca si in cazul Rusiei si al Chinei, ei cred ca daca le dau o “taxa de protectie” acestor bully ai planetei n-o sa-i agreseze pe ei.
  O politica internationala stupida, lasa si sortita esecului!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.