G4Media.ro

UE lansează o operațiune de securitate maritimă pentru a proteja libertatea de…

Sursa foto: NASA

UE lansează o operațiune de securitate maritimă pentru a proteja libertatea de navigație în Marea Roșie

Consiliul UE a lansat luni EUNAVFOR ASPIDES, o operațiune defensivă de securitate maritimă pentru a proteja libertatea de navigație în Marea Roșie și în Golf, relatează The Guardian.

„Operațiunea ASPIDES va asigura o prezență navală a UE în zona în care numeroase atacuri ale Houthi au vizat nave comerciale internaționale începând din octombrie 2023.

  • UPDATE 17.29 „TikTok a fost printre primii care au dezvoltat noi funcții și setări pentru a proteja tinerii și a-i împiedica pe cei sub 13 ani să acceseze platforma, probleme cu care se confruntă întreaga industrie. Vom continua să lucrăm alături de experți și industrie pentru a ne asigura că tinerii de pe TikTok sunt în siguranță și așteptăm acum oportunitatea de a explica aceste măsuri în detaliu Comisiei”, a se arată în mesajul  transmis G4Media.ro de către un reprezentant Tik Tok

În strânsă cooperare cu parteneri internaționali cu vederi similare, ASPIDES va contribui la salvgardarea securității maritime și la asigurarea libertății de navigație, în special pentru navele comerciale și de comerț.

În cadrul mandatului său defensiv, operațiunea va asigura cunoașterea situației maritime, va însoți navele și le va proteja împotriva unor posibile atacuri multidomeniu pe mare.

Operațiunea va fi activă de-a lungul principalelor linii maritime de comunicare din strâmtoarea Baab al-Mandab și strâmtoarea Ormuz, precum și în apele internaționale din Marea Roșie, Golful Aden, Marea Arabiei, Golful Oman și Golful Persic”, a precizat Consiliul UE, într-un comunicat.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...