G4Media.ro

UE impune sancţiuni braţelor armate ale Hamas şi Jihadului Islamic, pe care…

sursa foto: captura video

UE impune sancţiuni braţelor armate ale Hamas şi Jihadului Islamic, pe care le acuză de violenţe sexuale generalizate /Sunt vizate unităţile Nukhba şi Brigăzile Ezzedin al-Qasam ale Hamas şi Brigăzile al-Qods ale Jihadului Islamic

Uniunea Europeană (UE) anunţă vineri că a sancţionat aripile armate ale Hamas- Unitatea Nukhba şi Brigăzile Ezzedin al-Qasam – şi Jihadului Islamic – Brigăzile al-Qods – cu privire la ”violenţe sexuale generalizate”, în mod sistematic, pe care le-au folosit ”ca armă de război” în timpul atacului de la 7 octombrie în sudul Israelului, relatează AFP conform News.ro.

Combatanţi din Brigăzile al-Qods, aripa armată a Jihadului Islamic, din UnitateaNukhba a Hamas şi din Brigăzile al-Qassam, aripa militară a Hamas, au ”comis vioenţe sexuale şi sexiste generalizate, în mod sistematic, folosindu-le ca armă de război”, acuză UE.

Hamasul şi Jihadul Islamic se află pe lista UE a ”organizţaiilor teroriste”.

Cele trei entităţi palestiniene au fost introduse pe lista sancţiunilor UE în domeniul drepturilor omului, pe care se află 104 persoane şi 26 de organizaţii din diverse ţări.

SANCŢIUNI VIZÂND COLONIŞTI ISRAELIENI

Decizia de a impune aceste sancţiuni face parte dintr-un acord între statele membre UE care prevede sancţiuni şi împotriva coloniştilor israelieni în Cisiordania, acuzaţi de violenţe împotriva palestinienilor.

Războiul din Fâşia Gaza a fost declanşat de un atac fără precedent al Hamas în sudul Israelului la 7 octombrie, soldat cu moartea a 1.170 de persoane, majoritatea civili, potrivit unui bilan ţ întocmit de AFP pe baza unor date oficiale israeliene.

UE anunţă că între atrocităţile comise de către combatanţi Hamas se află ”violarea şi uciderea unor minori, mutilarea cadavrelor şi mutilarea genitală”.

UE îi acuză pe atacatori de ”răpire ţintită de femei şi fete tinere”.

Israelul a lansat, ca represalii, o operaţiune militară în Fâşia Gaza, soldată cu peste33.600 de morţi, majoritatea civili, potrivit Ministerului Sănătăţii al Hamas.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Un articol de doi lei. Ce naiba înseamnă UE a sancționat niște grupări teroriste? Explicați și voi la ce se referă sancțiunea, cum se aplică, in ce constă, să înțeleagă și cititorul. Altfel sună fix a propaganda pentru guvernul Israelian pe care nu-l mai sancționează nimeni nici pentru genocid, nici pentru apartheid.

    • Da tu știi definiția genocidului?
      Sancțiuni economice si de călătorie pt ei si familiile lor. Ce altceva ar putea fi?

  2. de ce doar unora? astia sunt toti la fel…