G4Media.ro

UE critică Rusia din cauză că l-a adăugat Navalnîi pe lista „teroriştilor…

UE critică Rusia din cauză că l-a adăugat Navalnîi pe lista „teroriştilor și extremiștilor” / Conform legislației, îi vor fi înghețate conturile

Uniunea Europeană a condamnat, marți, gestul autorităților ruse de a-l adăuga pe liderul opoziției, Alexei Navalnîi, care se află la închisoare,  și pe unii dintre oamenii săi de încredere la registrul ”teroriștilor și extremiștilor”, transmite Euronews.ro

Purtătorul de cuvânt al UE pentru afaceri externe, Peter Stano, a declarat că această ultimă mișcare de represiune pe mai multe direcții împotriva susținătorilor opoziției, a presei independente și a activiștilor pentru drepturile omului este „inacceptabilă” și face parte din „represiunea continuă împotriva vocilor critice din societatea rusă”.

Navalnîi, închis de mai bine de un an, a fost adăugat pe o listă oficială de „terorişti şi extremişti” de către Moscova, alături de unii dintre aliaţii săi.

Decizia Serviciului Federal de Monitorizare Financiară din Rusia înseamnă înghețarea conturilor e sale bancare, conform legislației ruse. Talibanii și așa-zisul Stat Islamic se numără printre cei de pe lista rușilor.

Este cea mai recentă mișcare dintr-o represiune de luni de zile împotriva opoziției Rusiei, precum și a mass-mediei independente și a activiștilor pentru drepturile omului.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Ati uitat sa trantiti un articol despre retragarea cracanatului din Kazahstan.

  2. la fel si extremistii si insurectionistii